Klubtörténet

Az MTK női labdarúgó csapata 2001-ben alakult a Pepita Sárkányok együttesének átvételével. A gárda rögtön az első évében megnyerte a másodosztályú bajnokságot, így feljutott az NB I-be.

Az élvonalban az első bajnoki címet 2005-ben sikerült elhódítani, ráadásul ebben az évben a duplázás is összejött a Magyar Kupa elhódításával.

Az együttes közel húsz éves fennállása alatt nyolc bajnoki aranyéremmel és négy Magyar Kupa elsőséggel büszkélkedhet. A bajnoki címek örökrangsorában már csak a tízszeres győztes 1. FC Femina, és a kilenc alkalommal aranyérmes László Kórház SC előzi meg az MTK Hungária FC-t.

A klub négyszer is továbbjutott a Bajnokok Ligája selejtezőjéből (2010, 2012, 2013, 2014), és a legjobb 32 között olyan csapatok ellen léphetett pályára, mint az angol Everton, a svéd LdB Malmö, a sorozatot korábban kétszer megnyerő német 1. FFC Turbine Potsdam, vagy az osztrák SV Neulengbach.

Az MTK Hungária FC és három korosztályos csapata (U19, U16, U14) adja hosszú évek óta a felnőtt és az utánpótlás válogatottak gerincét.

A klub leghíresebb játékosa Jakabfi Zsanett, aki utánpótlás és felnőtt csapatban pallérozódva került a VfL Wolfsburg együtteséhez 2009-ben. A német gárdával kétszer is megnyerte a Bajnokok Ligáját, melynek a 2016/17-es szezonban gólkirálya is volt.

Az MTK Hungária FC utánpótlásában több mint 50 futballista fejlődik nap mint nap szakképzett edzők kezei alatt.

Az együttes 2019. nyara óta az MTK Budapest Zrt. kötelékébe tartozik, mely biztos alapot jelent a sikeres jövőhöz.

A csapat vezetőedzője 2020. január 1. óta Varga Attila, aki egyedüli Pro-licences szakemberként dolgozik a Simple Női Ligában.