HÍREK

"A jövő csapatát kezdjük el építeni fiatal, magyar tehetségekkel” - Interjú a szakágvezetővel

2022-06-11

"A jövő csapatát kezdjük el építeni fiatal, magyar tehetségekkel” - Interjú a szakágvezetővel

Csopaki Istvánnal beszélgettünk az elmúlt szezonról, az új vezetőedző és játékosok kiválasztásáról, az utánpótlásról, valamint a célokról.

Nehéz szezon végén bronzérmesként zárt csapatunk a bajnokságban. Összességében hogyan értékeled a 2021/2022-es kiírást?

- Nehezen kezdődött, hiszen több meghatározó játékos annak ellenére távozott, hogy szóbeli megállapodásunk volt a következő szezonra. A bajnokságot jól kezdtük, de már ősszel is voltak olyan arányú vereségeket, melyeket egy MTK nem szenvedhet el. Többször is fontos pontot, pontokat veszítettünk, melyet a megerősödő ETO kihasznált, így ők jutottak be a fináléba. A bronzmérkőzésen hoztuk a kötelezőt, de egyáltalán nem vagyok elégedett.

A kevésbé sikeres szezon ellenére a fiatalok jó teljesítménye viszont bizakodásra adhat okot.

- A fiatalok újra bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A már kellő rutinnal rendelkező fiatalok mellett újabb tehetségek kerültek fel az utánpótlásból. Vas Hajna megmutatta képességeit, fontos tagjai voltak a csapatnak tavasszal, nem epizódszerep jutott nekik. Csuhai Vivien is bemutatkozott az élvonalban, Bánfi Gréta pedig alig múlt el 15 éves, amikor a bronzcsata második felvonásán bajnokin is debütált. Ők egyértelműen a jövő, akikre hosszútávon számítunk. Az ő példájuk is mutatja, az a mi utunk, hogy a jövőben még jobban bízunk a fiatalokban, a fiatalok szerepeltetésében.

Az említett játékosok példája is mutatja, jó szakmai munka folyik az utánpótlásban. Elégedett vagy az ott zajló fejlődéssel?

- Elégedett lehetek, mert amióta elkezdtük a munkát, folyamatosan növekszik a létszám az utánpótlásban. Zuglóban több óvodával és iskolával is kapcsolatban vagyunk, van két Bozsik-korosztályunk, valamint a mögöttünk hagyott szezonban már U14-es együttesünk is indult bajnokságban a három akadémiai korosztály mellett. Az U14-es csapat játékosai is folyamatosan fejlődnek, az edzéseken ők ráadásul fiúkkal gyakorolnak a hétköznapok során. Nyílván belőlük nem egy-két év múlva lesz felnőtt szinten bevethető játékos, de bízunk bennük és számítunk rájuk. A szakmai munka megfelelő, nyílván a lehetőségeink tovább nőnek majd, amikor a női szakág új otthonra lel az épülő akadémián.

Az új bajnokságnak új vezetőedzővel vágunk neki. Milyen szempontok szerint zajlik majd az új tréner kiválasztása?

- Olyan edzőre esik majd a választás hosszú távra, aki dolgozott már utánpótlásban és férfi felnőtt szinten egyaránt. Korábbi edzőinknél is tapasztaltam a mindennapok során, hogy a lányok vevők arra a tudásra, mellyel egy ilyen közegből érkező szakember rendelkezik.

Milyen változások várhatóak a keretben és milyen átigazolási politikát folytatunk majd a nyár folyamán?

- Távozók nyílván lesznek, ahogy érkezők is. Az értékeinket szeretnénk megtartani. A jövő csapatát kezdjük el építeni, még több saját nevelésű futballistánkat szeretnénk beépíteni az első csapatba, valamint utánpótlás-válogatott játékosokat megszerezni. Rajtuk kívül lehetnek külföldi érkezők is, de csak olyanok, akik hozzá tudnak tenni a csapat fejlődéséhez.

Milyen elvárásokkal vágunk neki az új szezonnak?

- Reálisnak kell lennünk, az első évben nem várhatjuk el a bajnoki címet a csapattól. A döntőben ott akarunk lenni, a harmadik évben viszont szeretnénk visszahódítani a bajnoki címet. De ha nem kell rá három évet várni, akkor sem leszünk szomorúak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok