HÍREK

Aschenbrenner Réka: bemutatkozás vereséggel (LAPSZEMLE)

2014-11-21

Aschenbrenner Réka: bemutatkozás vereséggel (LAPSZEMLE)

A tavasszal még Magyarországon futballozó albán Aurora Seranaj debütálása után egy héttel - az MTK Hungária FC-t papíron erősítő - Aschenbrenner Réka is bemutatkozott az olasz Serie B-ben szereplő Lazióban. A fociakobon.cafeblog.hu cikke.

A Roma elleni 0–3-at hozó derbit követően ugyanolyan különbséggel kapott ki a társulat hazai pályán. De vajon miként élte meg a tűzkeresztséget a kiváló képességű cerberus?

– Véleményem szerint a jobb játékerőt képviselő Acese ellen játszottunk – kezdte Aschenbrenner Réka, a Lazio kapusa. Az első tizenöt-húsz percben nagy volt a nyomás a védelmünkön, de szerencsére sikerült megoldanunk a helyzeteket. Az első félidő másik fele kiegyenlítettebb volt, de ekkor is inkább az ellenfélnek voltak helyzetei. A 45. percben született az első gól egy jobboldali szöglet után: az ellenfél játékosa a rövid kapufára lőtte a labdát és az ott álló játékosunk fejéről sajnos a kapuban kötött ki. Ez megtört bennünket, hiszen rögtön, egy percen belül született újabb két gól, ugyanolyan szituációból. A jobb oldalunkon indították a szélső játékost és a védőnket kicselezve először a tizenhatoson belülről a hosszú felsőbe emelte a labdát, majd a következő alkalommal, egy az egyben spiccel, ütemtelenül a rövidbe lőtt. Ezzel az állással mentünk a második félidőre… Szerencsére sikerült összeszednie magát a csapatnak és hatalmasat küzdöttünk. Nyilván az ellenfél már nem száz százalékon pörgött, de így is veszélyes volt a kapunkra, nekünk viszont nem sikerült helyzetet kialakítanunk. Úgy érzem, nekem jól ment, magabiztos voltam és határozott.

Teljes cikk itt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok