HÍREK

Büntetőkkel nyerte a Fradi a bajnoki döntő első mérkőzését

2015-05-23

Büntetőkkel nyerte a Fradi a bajnoki döntő első mérkőzését

A rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat. A büntetőbárbajt a zöld-fehérek nyerték.

MTK – FTC 1-1 (1-1) Büntetőkel: 2-4

MTK Hungária FC:  Szőcs Réka, Csányi Diána, Vesszős Mercédesz, Demeter Réka, Szabó Zsuzsa, Hummel-Smuczer Angéla, Tóth Alexandra (Nagy Alexandra 88.),  Kaján Zsanett (Pádár Anita 65.), Nagy Lilla, Méry Rita, Diószegi Fanni (Palkovics Nóra 79.)

Vezetőedző: Medgyes Péter

Ferencváros: Németh Júlia (Samu Anna 89.), Nagypál Fatima, Benak Manja, Zlidnis Inna, Szabó Viktória, Fenyvesi Evelin, Csankovics Jelena, Horváth Boglárka (Bokor Adrienn 46.), Mosdóczi Evelin, Ebere Orji, Krascsenics Petra (Zágor Bernadett 46.)

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Ferencvárosi támadásokkal kezdődött a bajnoki döntő első mérkőzése, de ezek semmi veszélyt nem jelentettek az MTK kapujára. A 8. percben Kaján Zsanett nagy helyzetben megbotlott. Továbbra is az FTC támadott, de Szőcsnek csak beadásokat kellett hárítania. A mérkőzés első lővése Méry Rita nevéhez fűződik, ezt Németh hárította. Nem sokkal ezután a ferencvárosi Krascsenics próbálta bevenni az MTK kapuját, de lövése fölé szállt.

A 21. percben MTK játékossal szemben szabálytalankodtak, a kevéssel a felezővonalon túl. A játékvezető kivárt, a labda Kajánhoz került, aki egyedül, senkitől sem zavartatva megindult az FTC kapuja felé. Ekkor harsant a sípszó és a szinte biztos gólt jelentő előnyszabály helyett szabadrúgáshoz jutott az MTK a félpálya tájékán.

A 24. percben Nagy elől mentettek szögletre az FTC védői az utolsó pillanatban. A szöglet után Diószegi 3 méterről lőtt, a labda Németh kapusban akadt el.

Ezután sokáig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, helyzetek nélkül.

A 38. percben Szabó Viktória és Ebere Orji révén vezetett szép támadást az FTC, melynek végén utóbbi a hálóba talált. (0-1)

Kevéssel a gól után újra az FTC veszélyeztetett. Mosdóczi Evelin 20 méterről lőtt kapura, Szőcs Réka magabiztosan hárított. Az ellentámadás MTK góllal fejeződött be. Méry Rita szolgálta ki pompás labdával Nagy Lillát, aki kevéssel a tizenhatoson belül a jobb összekötő helyéről talált a kapuba. (1-1)

Az első félidő enyhe ferencvárosi fölénye után a második félidő elején az MTK támadott többet. Ahogy az idő haladt előre kiderült, hogy az egész félidőt az MTK uralta, de komoly helyzet alig akadt a csatárok előtt. Az MTK részéről Nagy Lili veszélyeztetett lövéssel a 72 percben, és Hummel-Smuczer Angéla szabadrúgását kellett hárítania Némethnek. Kaján Zsanettet pedig egyszer igencsak gyanús körülmények között tüntették el a tizenhatoson belül, de a bírói síp néma maradt. Az FTC ebben a félidőben egyetlen alkalommal próbált  kapura lőni – Fenyvesi révén – nagyon gyengén.

Az eseménytelen második félidőt követően maradt 1-1 az eredmény. Az amúgy is érthetetlen versenykiírás szerint teljesen megmagyarázhatatlan módon nem hosszabbítás, hanem büntetők következtek.

Az MTK részéről az első rúgó Hummel-Smuczer Angéla volt, lövését könnyedén hárította Samu Evelin. Jött Csankovics  akinek lövését Szőcs csaknem védte. Így azonban az FTC szerzett előnyt. Az MTK második rúgója, Demeter is hibázott, lövése fölé szállt.

A további büntetőket a rúgó játékosok, a kapusoknak esélyt sem adva magabiztosan értékesítették a 11-est. Az MTK részéről Vesszős és Méry, a Ferencvárosból  Mosdóczi, Fegyvesi és Ebere Orji talált be. Így a büntetőrúgásokat a vendég Ferencváros nyerte 4-2-re.

A két győzelemig tartó párviadal állása ezzel 1-0 az FTC javára. Folytatás május 31-én, vasárnap 13:30-kor idegenben. A mérkőzést a Duna TV közvetíti.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok