HÍREK

Büntetőpárbaj után megszereztük a bajnoki bronzérmet

2024-05-22

Büntetőpárbaj után megszereztük a bajnoki bronzérmet

Csapatunk az idegenbeli 1-1 után 4-2-re nyerte a tizenegyespárbajt.

Simple Női Liga NB I, 3. helyért, 2. mérkőzés
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-1 (1-1) - büntetőkkel 2-4

Felcsút, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Puskás-pálya
Vezette: Sipos Katalin (Bizderi, Fontányi)

Gólszerző: Tamók (27.), illetve Pataki (31.)

Sárga lap: Palakovics (90+2.), illetve Legendás (77.)

Puskás Akadémia FC: Dannback - Bokor Adrienn, Szemán-Tóth, Palakovics - Harmat - Sinka, Nagy Lili, Szarvas (Brekovszki 89.) - Pécsi (Mayer 46.), Tamók (Surautsava 86.), Staier (Tuza 46.).

Vezetőedző: Halászki Kinga

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vajda, Bokor Blanka, Pataki (László 72.) - Tenyei-Tóth, Barkóczi, Murár (Dubuc 72.) - Csuhai (Szabó 86.), Siklér (Zágor 46.), Voila (Mészáros 67.).

Vezetőedző: Makrai László

Szerdán idegenben lépett pályára csapatunk az egyik fél második győzelméig tartó bronzcsata második felvonásán a Puskás Akadémia FC ellen.

A 2-1-re megnyert első mérkőzéshez képest vezetőedzőnk három helyen változtatott a kezdőcsapaton, ezúttal Vajda, Tenyei-Tóth és Voila volt ott az első perctől a pályán Palama, Farádi-Szabó és Mészáros helyett.

A találkozó mezőnyjátékkal indult, az első kapuralövésre a 10. percig kellett várni, Sinka lapos próbálkozását 16 méterről viszont védeni tudta Varga. Egy percre rá ismét a felcsúti 17-es lőtt, ezúttal fölé.

A 15. percben Sinka bal oldali szögletére Staier érkezett a hosszún, de mellé pörgetett. Két minutummal később ismét egy hazai sarokrúgás jelentett veszélyt, de Varga az utolsó pillanatban el tudta ütni a labdát az érkező Szemán-Tóth elől.

A 27. percben szabadon adhatott be bal oldalról a hazai játékos, a középen helyezkedő Tamók Rebeka pedig a kapuba fejelt (1-0).

A hazai vezetés után sokat nem kellett várni az egyenlítésünkre, a 31. percben Barkóczi szenzációs cselsorozat végén Pataki Georgina elé tálalt, aki kilőtte a bal felsőt (1-1).

A 37. percben Tamók bombázott ígéretes helyzetben fölé, így 1-1-es döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Siklér helyére Zágor érkezett.

A második félidő veszélyes Puskás-helyzetekkel indult, de Tamók sarkazása és Mayer fejese is mellé ment.

A 63. percben Voila adott be szögletet jobbról, Barkóczi azonban a bal sarok mellé fejelt. Három perccel később Bokor mentett hatalmasat az érkező támadó elől, majd Mészáros érkezett Voila helyére.

A 70. percben Nagy Lili lőtt középről, de Varga leért a bal alsóhoz, majd Sinka próbálkozását is fogta.

A 72. percben kettős cserét hajtottunk végre, Murárt Dubuc váltotta, míg a sérült Pataki helyére László érkezett.

A 76. percben Mayer lőtt középről, 22 méterről, Varga viszont ismét a helyén volt. A hajrára a 15 esztendős Szabó Melissza is pályára lépett.

A rendes játékidő utolsó percében Szemán-Tóth pörgetett fölé közelről egy szöglet után, így büntetőrúgások döntötték el a bronzcsata második felvonását.

A tizenegyespárbajt mi kezdtük, Vajda a jobb alsóba lőtt, majd Mayer is eredményes volt. A második párban Bokor Blanka a bal felsőbe tekert, Palakovics pedig a bal alsó mellé lőtt. A harmadik körben Szabó Melissza lövését kivédte Dannback, ahogy Brekovszki kisérletét Varga is! A negyedik párban Zágor nem hibázott, ahogy Nagy Lili sem. Az ötödik párban Barkóczi a jobb alsóba gurított, így megnyertük a második mérkőzést és ezzel a bajnoki bronzérmet is!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-27 13:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FIRST VIENNA FC 1894

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok