HÍREK

Büntetőpárbaj után veszítettük el a kupadöntőt

2024-04-25

Büntetőpárbaj után veszítettük el a kupadöntőt

1-1 után a győriek bírták jobban az idegek harcát.

Simple Női Kupa, Döntő
ETO FC Győr-MTK Budapest 1-1 (1-1) - büntetőrúgások után 4-3

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Molnár Réka (Vad, Dr. Gavalla-Kulcsár, Sipos)

Gólszerző: Süle (9.), illetve Barkóczi (31.)

Sárga lap: Süle (36.), Szabová (87.), Nagy (88.)

ETO FC Győr: Borók - Öreg, Kovács, Ladhani (Nagy 83.), Horváthová - Zágonyi (Szabová 78.), Savanya, Süle (Kocsán 83.) - Vachter, White (Sali 49.), McCarthy.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Budapest: Erős - Bokor, Palama, Vajda - Mészáros (Tenyei-Tóth 72.), Farádi-Szabó, Barkóczi, Voila (Murár 89.), Pataki (Legendás 72.) - Csuhai, Dubuc (Siklér 72.).

Vezetőedző: Makrai László

Csütörtök este, 2015 után ismét a Simple Női Kupa döntőjében lépett pályára csapatunk, ellenfelünk a legutóbbi két kiírást megnyerő ETO FC Győr volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Együttesünk a Fehérvár FC, a KÉSZ-St. Mihály-Szeged és FTC-Telekom, míg a győriek a Kizotti Csepel TC, a Budapest Honvéd és a Haladás Viktória kiejtésével jutottak be a fináléba.

A döntő mezőnyjátékkal indult, az első kisebb helyzet a 4. percben az ETO előtt adódott, de White jócskán fölé fejelt a szöglet után. 

A 9. percben nagy bedobás után Vachter indult meg a bal oldalon, Palama még a tizenhatos előtt, az alapvonalnál buktatta. A szabadrúgást Vachter ívelte a hosszúra, a visszafejelt labdát Süle Dóra közelről a hálóba lőtte (1-0).

A 12. percben Kovács távoli szabadrúgását tolta ki oldalra Erős, majd két minutummal később Savanya második szögletét ismét fölé fejelte White.

A 20. percben mi is veszélyeztettünk, Voila jobb oldali sarokrúgását Dubuc pár méterről fölé bólintotta.

Egyre többször jutottunk el az ETO kapuja elé, a 31. percben pedig sikerült is az egyenlítés. Farádi-Szabó szerzett labdát, Dubuchoz passzolt, aki indította Barkóczi Bernadettet, ő pedig a kapus mellett a halóba lőtt (1-1).

A félidő hajrájában néhány gyengécske lövést leszámítva nem alakult ki lehetőség, így 1-1-el mehettünk pihenőre.

Úgy tűnt, a második félidő nagyon rosszul kezdődik. Erős volt szabálytalan White ellen, de Vachter jobbra tartó büntetőjét remek vetődéssel hárította kapusunk.

A kihagyott tizenegyes után Süle fejese és Zágonyi fejese nem talált kaput. A 72. percben hármat is cserélt vezetőedzőnk, elhagyta a pályát a megsérülő Pataki mellett Dubuc és Mészáros, Legendás, Tenyei-Tóth és Siklér kapott lehetőséget.

A 84. percben Savanya lőtt távolról, de Erős a helyén volt és fogta a labdát. Az utolsó percekben már nem alakult ki helyzet, így büntetőrúgások döntettek a kupagyőzelemről. 

A tizenegyespárbaj során az első párban Vajda a jobb kapufát találta el, Öreg lövését pedig védte Erős. A második párban Siklér és Kocsán is betalált. A harmadik párban Csuhai fölé lőtt, Nagy viszont eredményes volt. A negyedik párban Murár a jobb kapufát találta el, Savanya próbálkozását lábbal védte Erős. Az ötödik párban Barkóczi nem hibázott, ahogy a győri játékos sem, így az ETO nyerte a Simple Női Kupát.

Csapatunkra vasárnap már újabb mérkőzés vár, 17 órától az Astra HFC-Üllő vendégei leszünk bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 10:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok