HÍREK

Csuhai duplájával győzelem a Haladás Viktória ellen

2023-04-15

Csuhai duplájával győzelem a Haladás Viktória ellen

Támadónk mindkét félidőben eredményes volt, így 2-0-ra nyertünk.

Simple Női Liga, 17. forduló
MTK Budapest–Haladás Viktória 2-0 (1-0)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Vezette: Bálint Kata Tünde (Nyeste, Jávorka)

Gólszerző: Csuhai (10., 50.)

Sárga lap: Haraszti (30.), illetve Kránicz (20.)

MTK Budapest: Erős - Legendás, Vas, Palama, Haraszti - Farádi-Szabó, Barkóczi (Bokor 67.) - Csuhai, Milunovic (Murár 83.), Gudchenko (László 77.) - Zágor (Vachter 46.).

Vezetőedző: Makrai László

Haladás Viktória: Schildkraut - Németh Adél, Horti, Gődér, Pintér (Csáki 82.) - Nagypál, Kránicz (Németh Mirtill 65.), Urbán (Szil 79.), Kovács V. (Feketevízi 65.), Csizmadia (Varró 46.) - Vladulescu.

Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Liga 17. fordulójában a tavasszal mind a négy mérkőzését megnyerő csapatunk a hatodik helyen álló, a legutóbbi találkozóján az Astra-Activtek HFC-Üllő ellen 4-3-ra diadalmaskodó Haladás Viktóriát látta vendégül.

Makrai László vezetőedző ismét számíthatott a tavasszal eddig harcképtelen Vachter Fanni játékára, így egyedül a sérüléssel bajlódó Magyarics Zoé hiányzott.

Jól kezdtük a szombathelyiek elleni mérkőzést, a 10. percben Haraszti adta be a szabadrúgást a bal oldalról, Palama a kapu irányába ollózta, Csuhai Vivien becsúszva még belekotort a jobb saroknál, így a labda a hálóban kötött ki (1-0).

A 15. percben majdnem ott volt a második, Milunovic lépett ki egy remek indítással, ziccerben lőtt, Schildkraut kapus kezén lelassult a labda, így a visszaérő védő a gólvonal elől menteni tudott. Három perccel később ismét nagy helyzetbe kerültünk, Zágor indította Csuhait, aki elvitte a labdát a kimozduló hálóőr mellett, de a kapu mellé lőtt.

A 25. percben labdát veszítettünk a bal oldalon a tizenhatos magasságában, Kovács Virág lecsapott rá, és Palama szorításában lőtt, de Erős védeni tudott.

A 33. percben Farádi-Szabó parádés labdával hozta helyzetbe Gudchenkot, támadónk próbálkozását viszont fogta Schildkraut.

A félidő hajrájában Urbán és Csizmadia lövése, valamint Gődér szabadrúgása jelentett veszélyt, de gól egyikből sem lett, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészre Zágor nem jött ki, Vachter váltotta, válogatott támadónk december elejét követően lépett pályára ismét tétmérkőzésen.

A fordulás után öt perccel sikerült növelnünk az előnyt, Haraszti adott be jobbról, Csuhai pedig közelről a hálóba lőtt, Schildkraut csak beleérni tudott (2-0).

Az 58. percben nagy helyzetet puskáztak el a vendégek, az alapvonalról visszatett labdát Kovács Virág lőtte a rövid felső fölé hat méterről.

A 60. percben Gudchenko kapott kiváló indítást, nagy helyzetben viszont a kapusba bombázott. A 78. percben szép szabadrúgás kombinációt követően Legendás centerezett laposan jobbról, de a kivetődő kapus megkaparintotta a labdát az érkező játékosaink elől.

A hajrában komoly lehetőség már nem alakult ki, így együttesünk 2-0-ra nyert és újabb három pontot szerzett.

Csapatunk a következő fordulóban a Szekszárdi WFC otthonában lép pályára, április 22-én 14 órakor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok