HÍREK

Döntetlen a román aranyérmessel a bajnoki főpróbán

2021-08-07

Döntetlen a román aranyérmessel a bajnoki főpróbán

Együttesünk kétszer is vezetést szerzett, de végül döntetlent játszott a kolozsvári gárda ellen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC–FC Universitatea Olimpia Cluj 2-2 (1-1)

Gólszerző: Sipos (37.), Vachter (49.), illetve Marcu (38.), Bumbar (54.)

MTK Hungária FC: Varga - Curless, Boyle, Pinczi - Nagy V., Bokor, Stefán, Taylor, Cremer - Vachter, Sipos.
Csereként pályára lépett: Tagyi, Erős, Stephens, Madrid, Haraszti, Milunovic, Vajda, Legendás.

Vezetőedző: Farkas Attila

U. Cluj: Grigoras - Stamate, Botojel, Beal, Petre - Bortan, Ciocalu, Bumbar, Balaceanu - Marcu, Borosi.
Csereként pályára lépett: West, Ganea, Pederson, Onet, Mirea, Iancu, Pinzariu.

Vezetőedző: Daniel Sima

Szombat délelőtt utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a Simple Női Liga rajtjára készülő csapatunk. Ellenfelünk a román bajnok FC Universitatea Olimpia Cluj volt az Elektromos-pályán, akik másfél hét múlva már Bajnokok Ligája-selejtezőn lépnek pályára Finnországban.

Csapatunk kezdte aktívabban a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát az első tíz percben, melynek legvégén Sipos fejelt kapura a jobb oldali szöglet után, de Grigoras vetődve hárítani tudott.

Két perccel később Vachter csúsztatott a jobb kapufára, majd Sipos hiába bombázott a hálóba, a játékvezető nem adta meg a gólt, mivel a visszapassznál Stefán már lesen tartózkodott. A 23. percben Sipos szerzett erőszakosan labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, de Taylor lövése elkerülte a bal sarkot.

A 30. percben Sipos külsővel indította Vachtert, aki már a védője elé került a tizenhatoson belül, de a kimozduló kapus megkaparintotta a labdát. Három perccel később sérülés miatt volt kénytelen változtatni vezetőedzőnk, Boyle helyére Tagyi érkezett a védelem tengelyébe.

A 36. minutumban Sipos ment a bal szélen, centerezése után Vachter lövését lábbal hárította a kapus, az ismétlést pedig a kapu torkából mentették a vendégek. A szöglet utáni kavarodást követően már megszereztük a vezetést, Sipos Lilla bombázott tíz méterről védhetetlenül a léc alá (1-0). Sajnos sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, egy perccel később Carmen Marcu ballal a jobb sarokba csavart (1-1).

A játékrész utolsó perceiben már egyik kapu sem forgott veszélyben, így 1-1-es döntetlennel vonulhattunk pihenőre.

Fordulást követően két perccel Sipos került nagy helyzetbe, de próbálkozása az oldalhálóban kötött ki. Újabb két minutummal később viszont már újra megszereztük a vezetést, Sipos adott be laposan balról, Vachter Fanni pedig közelről a kapuba pörgetett (2-1).

Az 52. percben távoli lövéssel próbálkoztak a kolozsváriak, de Bortan nem talált kaput. Két perccel később viszont Sonia Bumbar ziccerben nem hibázott és kiegyenlített (2-2).

A 61. percben Nagy Virág szerzett labdát, majd a jobb külsővel a jobb alsót vette célba, nem sokat tévesztett. Hat minutummal később Madrid harcossága szabadrúgást ért a jobb oldali szögletzászló magasságában, Stefán beívelését Tagyi fölé bólintotta.

A 75. percben, közvetlenül a lecserélése előtt Nagy Virág kapott remek indítást, a tizenhatoson belülről végül a hosszú kapufát találta telibe.

A talákozó hajrájában még Milunovic került lövőhelyzetbe, de nem talált kaput, így 2-2-es döntetlent játszottunk az utolsó előkészületi mérkőzésünkön.

Farkas Attila értékelése: - Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy Bajnokok Ligájára készülő csapat ellen, fel tudtuk mérni, hol is tartunk az első bajnoki előtt. Bosszantó, hogy kétszer is gyorsan egyenlíteni tudtak, úgy éreztem, a vezetés megszerzése inkább minket zavart meg. A védekezésünkön finomítanunk kell, támadásban pedig jobb döntéseket fogunk hozni, ha frissebbek leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok