HÍREK

Döntetlen az ETO elleni rangadón

2023-05-13

Döntetlen az ETO elleni rangadón

Csapatunk sokáig vezetett, de a hajrában egyenlíteni tudtak a vendégek.

Simple Női Liga, 21. forduló
MTK Budapest–ETO FC Győr 1-1 (1-0)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont
Vezette: Sipos Katalin (Hegedüs-Baráth, Kondákor)

Gólszerző: Vachter (28.), illetve Kocsán (86.)

Sárga lap: Vachter (32.), Milunovic (66.), illetve Süle (40.), Kaziupa (44.), Kern (90+1.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vas, Palama, Haraszti - Bokor, Farádi-Szabó (Barkóczi 79.) - Csuhai (László 72.), Milunovic (Murár 90.), Vachter - Zágor.

Vezetőedző: Makrai László

ETO FC Győr: Borok - Kaziupa (Németh 65.), Nagy, Savanya, Öreg - Kern - Vida (Kovács 65.), Süle, Herczeg (Sali 65.) - Kocsán, Cameron (Siklér 84.)

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Szombat délután a Simple Női Liga alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a tabella harmadik helyén álló csapatunk a második, hozzánk hasonlóan 50 ponttal álló ETO FC Győrt fogadta a Lantos Mihály Sportközpontban.

A rangadón Magyarics Zoé és Lyubov Gudchenko játékára nem számíthatott vezetőedzőnk sérülés miatt.

A találkozó mezőnyjátékkal indult, nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok. A 11. percben az első kapura lövés előttünk adódott, Vachter centerezett laposan balról, Zágor fordulásból lőtt, Borok vetődve védeni tudott. Két perccel később Milunovic ívelte kapura a szögletet, a kapus csak ütni tudta, Farádi-Szabó kísérlete azonban már elkerülte a kaput.

A 24. percben az ellenfél térfelének közepén Zágor szerzett labdát, majd Farádi-Szabó passzolt Vachterhez, aki befelé cselezett a bal oldalról, majd lőtt, tekerése a felső lécről fölé pattant.

Négy perccel később viszont Vachter Fanni már nem hibázott, remekül húzott el bal szélen, egészen az ötösig vezette, és Borok mellett a rövid sarokba lőtt (1-0).

A 41. percben Zágor csavarását hárította Borok, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően két perccel Csuhai esett el védője mellett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Az 57. percben Süle hatalmas bombáját remek vetődéssel ütötte ki Varga, majd a kipattanót is megkaparintotta Kocsán elől. Öt minutummal később Bokor parádés kiugratással hozta helyzetbe Harasztit, lövését egy becsúszó védő blokkolni tudta.

A 72. percben a támadószekcióban változtatott először vezetőedzőnk, László érkezett Csuhai helyére. A 76. percben Milunovic esett el Kovács mellett, de a tizenegyes ezúttal is elmaradt.

A 86. percben Palama eltűnt Kocsán Petra mellett, de a síp ezúttal néma maradt, a győriek támadója pedig Varga mellett a bal alsóba lőtt (1-1).

A döntetlen azt jelenti, egyenlő pontszámról várja mindkét csapat az utolsó kört. 

Együttesünk az utolsó fordulóban az alapszakaszt már korábban megnyerő FTC-Telekom otthonában lép pályára május 20-án, szombaton 14 órakor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok