HÍREK

Döntetlent játszottunk a Puskás Akadémia ellen

2021-09-11

Döntetlent játszottunk a Puskás Akadémia ellen

Négy győzelem után ezúttal 2-2-re végeztünk a Puskás Akadémia FC-vel.

Simple Női Liga, 5. forduló
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Bizderi, Szabó)

Gólszerzők: Sipos (24.), Vachter (82.), illetve Shurina (32.), Sena (48.)

Sárga lap: Farkas Attila (59. - pályán kívül), Nagy Virág (60.), Sipos (67.), Vachter (90.) illetve Sena (40.), Tuza (54.), Mayer (60.), Nagy Lili (61.), Kiss (78.), Palakovics (90.)

MTK Budapest: Erős - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy Virág, Stefán, Taylor, Vachter, Legendás (Milunovic, 52.) - Sipos, Stephens (Palkovics, 68.)

Vezetőedző: Farkas Attila

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Tuza (Szűcs, 65.), Szemán-Tóth, Palakovics, Bokor Adrienn - Mayer, Nagy Lili (Kiss, 75.), Sena (Novák, 80.), Harmat, Shurina - Krascsenics

Vezetőedző: Halászi Kinga

A Simple Női Ligát négy forduló után négy győzelemmel vezető csapatunk a 5. körben az egy ponttal sereghajtó Puskás Akadémia FC-t látta vendégül a BKV Előre Sporttelepen.

A mérkőzést aktívan kezdtük, már a 3. percben lövőhelyzetbe kerültünk, de Stephens indítása után Sipos a bal alsó mellé lőtt.

A folytatásban a labdabirtoklási fölényünk megmaradt, de helyzetet egészen a 22. percig nem sikerült kialakítani. Akkor a védelem mögé pörgetett labdára Vachter csapott le, a kilépő kapus buktatta, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Sipos Lilla állt, akinek büntetőjét védte Pongrácz, ám a kipattanót belőtte támadónk (1-0).

Három perccel a gól után kerültek először lövőhelyzetbe a vendégek, Mayer védőn megpattanó próbálkozását viszont magabiztosan hárította Erős. A 32. percben Krascsenics lekészítése után Marianna Shurina lőtt a jobb sarokba 17 méterről, mellyel kiegyenlítettek a vendégek (1-1).

A félidő hajrájában feszült hangulat jellemezte az összecsapást, egyedül Nagy Lili távoli szabadrúgásában volt veszély a 43. percben, Erős viszont a helyén volt, így 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően két perccel Krascsenics elé került a labda a jobb oldali beívelés után, de támadó a rövid mellé pörgetett. Utána viszont már gólt szereztek a vendégek, Sena távolról óriási gólt lőtt a léc alá (1-2).

A bekapott gólt után ritmust váltottunk, az 54. percben Stephens egyenlíthetett volna, de kisodródott szögből előtte a kapu előtt keresztbe a labdát. Egy órányi játékhoz közeledve ismét nem a focié volt a főszerep, két perc alatt négyszer is villant a sárga.

A fölényünk a 82. percben érett góllá, amikor a csereként beállt Milunovic remek passzát Vachter Fanni vágta a rövid felsőbe (2-2). Négy perccel később Sipos lövésénél védett hatalmasat Pongrácz, aki az ismétlést is ki tudta tolni.

Az utolsó percekben bár mindent megtettünk, újabb gólt nem tudtunk szerezni, így 2-2-re végeztünk a felcsútiak ellen.

Folytatás a válogatott szünet után, szeptember 25-én idegenben a DVTK ellen.

Farkas Attila értékelése: - Egyáltalán nem vagyok élegedett, az eredménnyel sem, de főleg a mutatott játékkal. Figyelmeztettem a lányokat, hogy nincs könnyű mérkőzés, egy hete még szerencsénk volt és nyertünk, most már ez sem jött össze. Semmit nem tudtunk megvalósítani abból amit elterveztünk, mindent egyérintőből akartunk megoldani, a védők nem járatták a labdát, a vezetés megszerzése után is kapkodtunk, egymást bizonytalanították el a játékosok. Többször is olyan arcát mutatta a csapat, amit én nem ismerek és nem is tudok elfogadni. A válogatott szünetben is dolgozunk tovább, hogy elérjük céljainkat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 15:00 DVTK EDZŐKÖZPONT

DIÓSGYŐRI VTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok