HÍREK

Éljenek a labdarúgó hölgyek!

2016-06-01

Éljenek a labdarúgó hölgyek!

A Női Labdarúgás Napját ünnepelték kedden Telkiben, ahol számtalan érdekesség várta a megjelenteket. Az ünnep részeként, a női válogatott – felkészülési mérkőzésen –, 0-0-ás döntetlent játszott Bosznia Hercegovina ellen.

Az idei a második év, amikor a női futballistáinkat, a női labdarúgást ünnepli a szövetség. A Női Labdarúgás Napja alkalmából a szövetség, az összes valaha volt női válogatott játékost meghívta Telkibe, és az összes válogatott korosztály nemzeti csapata megmutathatta magát az MLSZ edzőközpontjában.

A kellemes, napos időben rendezett eseményen a regionális válogatottaké volt először a pálya, a villámtornát Budapest csapata nyerte Székelyföld és Győr-Moson-Sopron megye előtt. A folytatásban a magyar U15-ös válogatott az U16-os együttes ellen lépett pályára, itt kiegyenlített meccsen négygólos döntetlen született. Ezt követően a magyar U19-es nemzeti együttes Székelyföld hasonló korú lányaival mérte össze erejét, a találkozó végén a magyar válogatott örülhetett, 2-0-ra sikerült legyőznie Erdélyből érkező ellenfelét. Az utánpótlás-mérkőzések után a női nagy válogatotté volt a főszerep Telkiben, a mieink a bosnyákokat fogadták. A meccs remek alkalom volt arra, hogy a csapat felkészüljön következő, törökországi Eb-selejtezőjére.

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 0-0 

Magyarország: Bíró Barbara - Mosdóczi Evelin, Tálosi Szabina (Szeitl Szilvia 45.), Szabó Viktória, Tóth Gabriella - Csiszár Henrietta, Szuh Erika - Szarvas Alexandra (Sipos Lilla 61.), Vágó Fanni (Rácz Zsófia 61.), Zeller Dóra (Kocsán Petra 77.) - Jakabfi Zsanett (Kaján Zsanett 45.). 

Markó Edina, szövetségi kapitány a találkozó után, így nyilatkozott az mlsz.hu-nak:

– Volt, aki csütörtökön még BL-döntőt játszott a csapatból, akadt, aki vasárnap is pályára lépett, míg mások már két hete nem fociztak, így nem a legjobb formában vártuk a meccset. A mérkőzés megmutatta, hogy a törökországi mérkőzésig hátralévő időszakot arra kell fordítanunk, hogy egy szintre hozzuk a játékosokat. Szerencsére megúsztuk sérülés nélkül a mai mérkőzést, pedig rendkívül kemény bosnyák együttes ellen játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, az első félidőben ők domináltak, míg mi inkább a második 45 percben tudtuk érvényesíteni akaratunkat, ezért igazságos a döntetlen

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 14:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

BUDAPEST HONVÉD U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok