HÍREK

Először szenvedtünk vereséget a bajnokságban

2022-11-05

Először szenvedtünk vereséget a bajnokságban

Csapatunk vezetett az ETO FC Győr elleni idegenbeli rangadón, de vereséget szenvedett.

Simple Női Liga, 10. forduló
ETO FC Győr–MTK Budapest 7-1 (3-1)

Győr, ETO Stadion
Vezette: Kalmár Petra (Jakab, Gyürüsi)

Gólszerző: Cameron (11.), Kaziupa (21.), Németh (29.), Vida (51.), Süle (70.), Herczeg (76.), Nagy (79.), illetve Vachter (4.)

Sárga lap: Nagy (67.), illetve Sipos (26.), Pinczi (78.), Palama (83.)

ETO FC Győr: Borók - Kovács, Nagy, Kaziupa - Vida (Fél 80.), Süle (Kern 80.), Savanya (Sali 76.), Herczeg (Malesevic 80.), Németh - Khimych (Siklér 80.), Cameron.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Budapest: Erős - Vas, Vajda, Palama, Pinczi - Barkóczi, Farádi-Szabó - Magyarics, Milunovic (Bánfi 74.), Sipos - Vachter.

Vezetőedző: Makrai László

Első novemberi mérkőzésén rangadót játszott második helyen álló csapatunk a Simple Női Ligában, melyen a harmadik ETO FC Győr otthonában léptünk pályára.

A szűk 15 perccel később kezdődő összecsapás első lehetősége csapatunk előtt adódott, melyből gól is lett: Sipos lőtte kapura a szabadrúgást 25 méterről, Borók nem tudta magához ölelni a labdát, a berobbanó Vachter Fanni testéről pedig a kapuba pattant a játékszer (0-1).

A 11. percben egyenlített a hazai együttes, mely első kapott gólunkat jelentette a szezonban: Németh centerezett balról, a berobbanó Tiffany Cameron pedig a hálóba lőtt (1-1).

Két perccel később Herczeg alakította ki magának lövőhelyzetet, de 15 méterről fölé bombázott. Ezt követően is a hazaiak veszélyeztettek, Khimych kísérlete még célt tévesztett, a 21. percben viszont a szögletet követően Hanna Kaziupa közelről a léc alá bombázott (2-1).

A 29. percben két gólra nőtt a hazai előny, Németh Loretta kapott indítást a bal oldalon, majd Erős felett a hosszú sarokba emelt (3-1).

A 35. percben közel jártunk a gólhoz, Sipos kiválóan adta be a jobb oldali szögletet, a hosszún Pinczi ha nem sokkal is, de mellé csúsztatott.

A fordulást követően jól kezdtünk, többet birtokoltuk a labdát, az 50. percben Palama távoli lövése a háló tetején landolt. Ennek ellenére egy perccel később az ETO növelte az előnyét, Vida Boglárka a pálya közepén megkapta a labdát, egészen a tizenhatosig vezette, majd a jobb sarokba lőtt (4-1).

A 61. percben Khimych vezette a tizenhatoson belülre a labdát, egy visszacsel után lőtt, Erős nagyot védett, az érkező Herczeg testéről pedig mellé pattant a labda. A 70. percben Herczeg 16 méterről eleresztett bombája Erősről kijött, Süle Dóra pedig bepasszolta a kipattanót (5-1).

A 76. percben 18 méterről, középről Herczeg Andrea vállalkozott lövésre, lökete pedig a jobb alsóban kötött ki (6-1). Három minutummal később Nagy Fanni volt eredményes a szöglet után (7-1).

A hajrában újabb gól már nem született, együttesünk először szenvedett vereséget a bajnokságban.

A következő fordulóra a válogatott szünet után kerül sor, november 19-én, 13 órától a FTC-Telekom gárdáját látjuk vendégül.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok