HÍREK

Farkas Attila: “Nem lehet más a célunk, mint bajnoki döntőt játszani”

2022-01-19

Farkas Attila: “Nem lehet más a célunk, mint bajnoki döntőt játszani”

Felnőtt csapatunk vezetőedzőjével, Farkas Attilával beszélgettünk az őszi tapasztalatokról, a felkészülésről és a tavaszi célokról.

Felnőtt csapatunk hétfőn, extrém időjárási körülmények között megkezdte a felkészülést a Simple Női Liga tavaszi folytatására. Farkas Attila vezetőedzővel beszélgettünk az első edzésen.

- Remekül indítottuk a bajnokságot, majd sajnos hullámvölgybe kerültünk, melyből szerencsére sikerült kimásznunk az őszi szezon hajrájára. Többször hangoztattam már, hogy az idei egy teljesen más bajnokság, nincsenek már 6-8 gólos győzelmek, mint korábban. Az őszi szezont elemezve egyértelmű, hogy a koncentrációban fejlődnünk kell. Szerencsére ennek jelei már látszódtak tavaly is, hiszen az utolsó fordulóban a hajrában tudtunk nyerni Felcsúton - vélekedett az őszi tapasztalatokról vezetőedzőnk.

A felkészülési időszakról így nyilatkozott Farkas Attila:

- Hosszú lesz a felkészülés, a DVTK elleni évnyitóra az első edzéstől számított kilencedik hétvégén kerül sor. Viszont eközben lesz a válogatottnak is összetartása, így a teljes keret ennél kevesebb időt tud majd együtt készülni. Célunk volt, hogy erős, magasan jegyzett, külföldi csapatokkal is összemérhetjük tudásunkat. Örülök, hogy a Sparta Praha és az Austria Wien ellen is pályára tudunk lépni.

- Nem lehet más a célunk, mint bajnoki döntőt játszani. Ennek megfelelően fogunk dolgozni januártól egészen május végéig. A hátrányunk egy pont az ETO FC Győr mögött, akikkel még kétszer találkozunk, így minden esélyünk megvan, hogy idén is bajnoki döntőt vívjunk, várhatóan az FTC-vel. Egyik összecsapást sem vehetjük "félvállról", ez pedig jót tesz a játékosok fejlődésének is - mondta a tavaszi célokról vezetőedzőnk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok