HÍREK

Ferencvárosi TC – MTK Hungária FC 3-2 (2-1)

2016-05-16

Ferencvárosi TC – MTK Hungária FC 3-2 (2-1)

A visszavágón javítanunk kell.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC – MTK Hungária FC 3-2 (2-1).
Jet-Sol Liga, női NB I., bajnoki döntő, első mérkőzés. Törekvés sporttelep (Bihari út).

Vezette: Pintér Csaba, asszisztensek: dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea, tartalék-játékvezető: Németh Renáta.

Gólszerzők: Zágor (4., 12. perc), Csankovics (94. perc) illetve Kaján (20. perc), Pádár (80. perc).

Ferencvárosi TC: Samu – Mosdóczi, Zlidnis, Csigi, Nagypál – Fenyvesi, Csankovics, Vidovenyecz, Addo – Zágor, Orji. Kispad: Németh – Bulatovics, Gruber, Kocsán, Horváth, Bognár, Szabó. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Csere: Orji helyett Bulatovics (63. perc), Zágor helyett Gruber (63. perc), Vidovenyecz helyett Kocsán (86. perc).

MTK Hungária FC: Varga – Szabó, Demeter, Pinczi, Herczeg – Nagy L.,, Hummel-Smuczer, Nagy Á., Farádi-Szabó – Kaján, Palkovics. Kispad: Steinbach – Papp, Pádár, Diószegi, Nagy A., Méry. Vezetőedző: Medgyes Péter.

Csere: Nagy L. helyett Pádár (65. perc), Palkovics helyett Diószegi (72. perc), Farádi-Szabó helyett Papp (87. perc).

Sárga lap: Kaján (22. perc), Nagy Á. (58. perc), Demeter (94. perc).

Ellenfelünk az alapszakasz tizennégy és a felsőházi rájátszás hat fordulója után, 17-3-0-ás mutatóval, ötvennégy szerzett ponttal, veretlenül várta a finálét, míg Medgyes Péter lányai 15-2-3-as mérleggel, negyvenhét egységet szerezve készültek a kezdő sípszóra. A kék-fehér lányok három vereségét a zöld-fehérek elleni összecsapásokon szenvedték el, emellett egy döntetlent sikerült elérniük a kilencedik kerületiek ellen. Egyszóval, nem sok babér termett eddig csapatunknak a ferencvárosiak ellen.

Nehezítette vezetőedzőnk dolgát, hogy két játékosunkra – Csányi Diára és Zdenka Horesovára – sérülés miatt nem számíthatott. Jó hír volt viszont, hogy hosszú sérülését követően felépült rutinos támadónk, Méry Rita. Ilyen előzmények ismeretében állt oda a kezdéshez a két ősi rivális, a két győzelemig tartó párharc első összecsapásához.

Óriási szélben kezdődött a találkozó, ami nem könnyítette meg a csapatok dolgát, de a zöld-fehérek alkalmazkodtak hamarabb a mostoha körülményekhez.

4. perc: Zágor Bernadett végzett el szabadrúgást a bal oldalról, húsz méterre az alapvonaltól, és jobb belsővel, a bal felső sarokba bombázott (1-0).

Nem túlzás azt állítani, rémálomszerűen indult lányaink számára az összecsapás, alig telt el tíz perc, máris kettővel vezetett ellenfelünk.

12. perc: Orji futott el a bal szélen, a 16-oson belül középre gurított, Zágor érkezett, és estében, a bal alsó sarokba lőtt, ezzel önmaga és csapata második találatát szerezve (2-0).

A ferencvárosi együttes már az MTK Budapest térfelén letámadta a kék-fehéreket, így nehéz volt támadást építeni, kihozni a labdákat, de nem estek pánikba lányaink, és nyolc perccel a zöld-fehérek találata után szépítettek.

20. perc: Kaján Zsanett szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd szép testcsel után kilőtte a bal alsó sarkot (2-1).

Ezután csapatunk percei következtek, több szép elfutás is jelezte, hogy ezen a mérkőzésen, még céljai vannak a lányoknak, de az igazsághoz tartozik az is, hogy ellenfelünk előtt is adódtak lehetőségek, élvezetes kis meccset láthatott a nagyérdemű. Az egyperces hosszabbításban sem esett további találat, így egygólos hazai előnynél vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész nem indult olyan lüktetően, ahogyan az első befejeződött, inkább a mezőnyben gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. Már a félidő közepén is túlhaladtunk, amikor szöglet után veszélyeztetett a Ferencváros, de kimaradt a lehetőség, majd öt perccel később Pádár előtt adódott helyzet, de ebből sem lett semmi, nem úgy a következő kék-fehér lehetőségből.

80. perc: Kaján Zsanett passzolta a labdát a 16-os vonalán álló Pádár Anitához, aki jobbal a kapuba lőtt. Vélhetően valaki beleért a labdába (2-2).

Egyenlítő találatunk után a zöld-fehérek percei következtek, több próbálkozásuk is jelezte, hogy ők nem akarják a büntetőrúgásokra bízni a dolgot, mégis Diószegi előtt adódott lehetőség, de Kaján beadását a kapufára lőtte, óriási lehetőség volt. Sajnos a foci örök törvénye érvényesült, már ami a kihagyott helyzetekre vonatkozik. A találkozó utolsó utáni percében – hatalmas szerencsével – megszerezte a Ferencváros a győztes találatot.

94. perc: Szögletet végezhetett el a zöld-fehér alakulat, és a sarokrúgásból Csankovics úgy lőtt a kapunkba, hogy rajta kívül senki nem ért a labdához (3-2).

Csapatunk a Jet-Sol liga döntőjének második összecsapásán 2016. május 23-án, hétfőn, 17.30 órakor fogadja a zöld-fehéreket a BKV Előre SC Sport utcai pályáján.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok