HÍREK

Fiatalokkal a csapatban győzelem az SK Sturm Graz otthonában

2024-01-27

Fiatalokkal a csapatban győzelem az SK Sturm Graz otthonában

Együttesünk Murár Viktória és Csuhai Vivien góljával 2-0-ra nyert idegenben.

Felkészülési mérkőzés
SK Sturm Graz-MTK Budapest 0-2 (0-2)

Messendorf, Trainingszentrum Kunstrasen

Gólszerző: Murár (17.), Csuhai (25.)

MTK Budapest: Varga - Tenyei-Tóth, Bokor, Palama, Barkóczi, Mészáros - Farádi-Szabó, Szabó M., Murár - Zágor, Csuhai.

Csereként pályára lépett: Erős, Erdei, Farkas P., Gávris, Garda.

A felkészülést január 8-án kezdő csapatunk egy héttel az NB I-es Teremlabdarúgó Kupa után lejátszotta első nagypályás edzőmérkőzését.

Ellenfelünk szombat délután az osztrák élvonalban az őszi szezont követően negyedik helyen álló SK Sturm Graz volt idegenben.

Az előző bajnokságot ezüstérmesként befejező, így szeptemberben a Bajnokok Ligája selejtezőjében a holland FC Twente ellen pályára lépő együttes ellen Makrai László vezetőedző közel egy kezdőcsapatnyi játékost kénytelen volt nélkülözni, hiszen a hosszabb ideje hiányzó Vajda Orsolya és Vas Hajna mellett kisebb sérülés és betegség miatt Pataki Georgina, Legendás Lora, Chrysanthi Voila, Végh Adrienn, Siklér Kinga, Lily Dubuc és László Henrietta sem volt bevethető.

Ott volt viszont a kezdőcsapatban a 15 éves Szabó Melissza, aki az ősszel két bajnoki összecsapáson is lehetőséget kapott a felnőttek között.

A találkozót remekül kezdtük, hiszen 25 perc elteltével mér két góllal vezettünk. Előbb a 17. percben Palama előkészítését követően Murár Viktória 13 méterről lőtt a hazai kapuba (0-1). Majd nyolc minutummal később az ősz folyamán sérülése miatt csak négy bajnokin bevethető Csuhai Vivien kapott az ellenféltől egy labdát, kapura tört, elvitte a kirohanó kapus mellett, majd az üres kapuba gurított (0-2).

Az első játékrész hátralévő része már csak helyzeteket hozott, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A fordulást követően több akadémistánk is lehetőség kapott, pályára lépett a 15 éves Farkas Panna, a 16 éves Garda Sára és Gávris Gabriella, valamint a 18 esztendős Erdei Rubin is.

A második félidőben mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de újabb találatot már hozott az összecsapás, így 2-0-ás sikerrel kezdtük a felkészülést.

Csapatunk legközelebb szerdán (január 31.), 12 órakor a DVTK ellen lép pályára hazai környezetben.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Remek mérkőzést játszottunk egy olyan csapat ellen, akik ősszel még a BL-selejtezőben voltak érdekeltek. A fókusz a mai napon a csapat védekezésén volt, ezt nagyon jól megoldották a lányok, emellett támadásban is voltak jó dolgaink. Taktikai téren inkább az ősszel gyakorolt elemek felelevenítésén volt a hangsúly, külön erre a mérkőzésre minimális dolgokkal készültünk. Ahogy a múlt heti teremtornán, úgy most sem kockáztattuk meg a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok szerepeltetését. Helyettük viszont lehetőséget kaptak fiatalok, akik jól szálltak be, felvették a ritmust egy osztrák élcsapat ellen. Minden elismerésem a lányoké, erre a teljesítményre lehet építeni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok