HÍREK

Fölényes siker a Soroksár ellen

2021-11-07

Fölényes siker a Soroksár ellen

Csapatunk az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is kapott gól nélkül szerzett három pontot.

Simple Női Liga, 10. forduló
Soroksár SC–MTK Budapest 0-5 (0-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Bognár Réka (Török, Dévai)

Gólszerző: Nagy Virág (45.), Legendás (47., 80.), Boyle (61.), Vachter (82.)

Sárga lap: Győrik (19.), Ott (19.), Török (67.)

Soroksár SC: Barti - Ott, Váradi, Buzás, Molnár - Győrik, Nagy Viktória, Horváth, Benke Annamária (Benke Dorka 86.) - Miszlai, Török (Antalicz 86.).

Vezetőedző: Szeitl Szilvia

MTK Budapest: Varga - Vajda (Haraszti 66.), Curless, Boyle, Pinczi - Nagy Virág (Madrid 84.), Bokor, Stefán (Palkovics 80.), Legendás (Csuhai 80.) - Vachter, Milunovic (Taylor 66.).

Vezetőedző: Farkas Attila

A Haladás-Viktória elleni idegenbeli győzelem után az újonc Soroksár SC vendégeként lépett pályára csapatunk a Simple Női Ligában.

A mérkőzést mi kezdtük aktívabban, birtokoltuk a labdát. Az első lehetőségünkre a 11. percig kellet várni, akkor Vachter balról érkező szögletét Boyle fejelte fölé. Két perccel később Stefán 25 méteres szabadrúgása kerülte el nem sokkal a kaput.

Fél perc sem telt, és Legendás került ziccerbe, de a kimozduló Barti menteni tudott. A 21. percben Vachter elé pattant a labda, támadónk tekerése kevéssel ment el a jobb felső mellett.

A 23. percben Stefán szabadrúgása után kétszer is közelről fejeltünk kapura, de előbb egy védő mentett, majd Barti védett. A 30. percben Vajda forgatott Pinczi felé, védőnk beadása után Vachter a kapuba fejelt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A 33. percben lőttek először kapura a hazaiak, de Benke Annamária középre menő próbálkozását könnyű szerrel fogta Varga. A 36. minutumban Pinczi csavarta rá a szabadrúgást a tizenhatos előteréből, alig tévesztette el a rövid felsőt.

A 39. percben Törököt találta meg a jobbról érkező centerezés, de a csatár néhány méterről fölé fejelt. A 43. percben Milunovic remek kiugratását követően Vachter passzolt volna a hosszún érkező Nagy Virághoz, de a védőben elakadt a labda.

Az első félidő utolsó pillanatában Nagy Virág végzett el a szabadrúgást és tökéletesen csavart a jobb felsőbe, így előnnyel mehettünk szünetre (0-1).

A fordulást követően két percet kellett várni a második gólunkra, Legendás Lora lövésszerű beadása a jobb sarokban kötött ki (0-2). Egy percre Stefán kapott remek labdát, a védőjét becsapta egy csellel, lövését viszont védte Barti.

A 61. percben Nagy Virág ívelte be balról a szabadrúgást, a berobbanó Angela Boyle pedig a léc alá fejelt (0-3). A 66. percben közel jártak a szépítéshez a hazaiak, de Molnár bombáját fogta Varga.

Két minutummal később Nagy Virág ziccerben a kimozduló kapusba lőtt, az ismétlés után pedig a kapufát találta el. A 75. percben gyönyörűen felépített támadás végén Stefán lőtt egy csel után, de nem talált kaput.

A 80. percben Pinczi remek indítása után Nagy Virág tálalt Legendás elé, ő pedig nem hibázta el a ziccert egy az egyben a kapussal (0-4). Két perccel később Vachter Fannira jött ki a játék, ő pedig a bal sarokba lőtt (0-5).

Csapatunk a Haladás-Viktória elleni siker után újabb győzelmet aratott, ráadásul ismét kapott gól nélkül.

A következő fordulóban az utolsó hazai bajnokinkra kerül sor, november 13-án 13 órakor az Astra-Activtek HFC-Üllő ellen lépünk pályára a BKV Előre Sporttelepen.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - Tudtuk, hogy addig lesz szoros ez a mérkőzés, amíg két góllal nem vezetünk. Az első félidőben is megvoltak már a helyzeteink, de csak egyet sikerült gólra váltanunk. A szünet után szerencsére már jöttek a gólok, így vált egyre jobbá és felszabadultabbá a játékunk. Örülök, hogy több olyan futballistának is lehetőséget tudtam adni, aki eddig kevesebbet játszott. Sokat foglalkoztunk a két Fradi-meccs után a védekezéssel, stabilabbak vagyunk hátul, melyhez hozzájárult az is, hogy Angela Boyle ismét bevethető. 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok