HÍREK

Góleső az augusztusi forróságban - lejátszottuk az ötödik felkészülési találkozónkat

2020-08-01

Góleső az augusztusi forróságban - lejátszottuk az ötödik felkészülési találkozónkat

Tizenkét játékosunk is feliratkozott a gólszerzők listájára. Szerdán jön a folytatás.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC-Gödi SE U16 (Vegyes) 24-1 (11-1)

Gólszerzőink: Nagy Á. (2.,22., 48.), Diószegi (7., 20., 28.), Demeter (10., 45.), Curless (15.), Csányi (25.), Pápai (33.), Öngól (35.), Mayer (49., 54.), Pinczi (53.) Legendás (66., 67., 71., 87.), Stefán (70., 82.), Cremer (74., 85.), Tóth (90.)

MTK Hungária FC (I. félidő): Varga - Tóth, Demeter, Pinczi, Németh - Curless, Csányi, Nagy Á. - Magyarics, Pápai, Diószegi.

MTK Hungária FC (II. félidő): Varga - Tóth, Curless, Sain, Pinczi - Bokor, Nagy Á. (Palkovics 57.), Stefán - Mayer, Legendás, Cremer.

A héten második edzőmérkőzését játszotta csapatunk, az Elektromos Sporttelepen - a koronavírus-járvány miatt ezúttal is zárt kapuk mögött - a Gödi SE U16-os vegyes csapata ellen léptünk pályára.

A második percben Nagy Ágnes 17-ről lőtt a bal alsóba, a kapus csak hozzáérni tudott a labdához (1-0). Három minutummal később Varga kissé bizonytalanul mozdult ki az indításra, a támadó elvitte mellette, majd a kapuba lőtt (1-1).

Újabb két perccel később ismét nálunk volt az előny, Pápai előkészítése után Diószegi Fanni volt eredményes (2-1). A tizedik percben megszületett a meccs negyedik gólja is, a szöglet utáni fejest még védte a hálóőr, de Demeter Réka bepofozta a kipattanót közelről (3-1).

A 15. percben Opal Curless is betalált, ezúttal a középpályán lehetőséget kapó amerikai játékos egy sarokrúgás utáni kavarodást zárt le góllal (4-1). A 20. percben Németh kapott egy indítást, centerezése után Diószegi szerezte meg saját maga második, csapatunk ötödik gólját (5-1).

A félidő felénél Tóth Barbara jobbról ívelt át a hosszúra, az ötös magasságában Nagy Ágnes becsúszva szerzett újabb gólt (6-1).

Az ivószünet után sem lassítottunk, előbb Csányi Diána vette be közelről a kaput (7-1), majd Nagy Ágnes kiugratása után Diószegi Fanni végigszáguldott az ellenfél térfelén, majd a hosszúba csavart (8-1).

A 33. percben Diószegi remek keresztlabdája Tóth Barbarát találta meg a jobb oldalon, ő Magyarics elé talált, aki visszagurított Pápainak, ő pedig a léc alá vágta a játékszert (9-1). Mintaszerű támadás után találtunk be.

A 35. minutumban megszereztük a tizediket is, a jobb oldali szöglet után a gödi játékos a saját kapujába csúsztatott (10-1). A félidő utolsó percében Demeter Réka is megszerezte második találatát, ezúttal is egy szöglet után (11-1).

A szünetben Varga Attila hat helyen is változtatott, pályára lépett Sain Anna, Bokor Blanka, Stefán Bernadett, Mayer Zsófia, Legendás Lora és Brianne Cremer is.

Ezt a játékrészt is gólokkal indítottuk, előbb Tóth Barbara hajszálpontos beadása után Nagy Ágnes fejelt a jobb sarokba (12-1), majd Mayer Zsófia használta ki a ziccert (13-1). Néhány minutummal később már Pinczi Anita első (14-1), és Mayer Zsófia második góljának örülhettünk (15-1).

Az 57. percben sérülése után először kapott lehetőséget Palkovics Nóra, aki Nagy Ágnest váltotta a középpályán.

A 66. percben Legendás Lora támadott le agresszívan, megszerezte a labdát és gólra váltotta a ziccert (16-1), majd egy minutummal később fejjel volt eredményes (17-1). A 70. percben Stefán Bernadett bal oldali szöglete a hosszú sarokba vágódott (18-1), majd Palkovics kiugratása után Legendás szerzett mesterhármast (19-1).

A huszadik találat Brianne Cremer nevéhez fűződik, aki Mayer centerezése után pörgetett a rövidbe (20-1).

Az utolsó tíz percben Legendás kiszolgálása után Stefán lőtt a kapuba (21-1), majd Pinczi labdáját Cremer vágta be (22-1).  A találkozó utolsó előtti találata Legendás Lora nevéhez fűződik (23-1), aki négy góljával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. A 24-1-es végeredményt Tóth Barbara állította be közvetlenül a lefújás előtt.

Csapatunk legközelebb szerdán (08.05.) lép pályára, Gyirmóton két mérkőzés is vár az együttesre. Eredetileg ebben az időpontban a Sparta Praha vendégei lettünk volna, de a koronavírus-járvány miatt a találkozó törlésre került.

Varga Attila értékelése: - Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, abból szinte mindent sikerült végrehajtani, de ebben partner volt az ellenfél is. De ezúttal nem az eredmény volna a lényeg, hanem, hogy a szerdai összecsapás után visszaszerezzük az akkor elvesztett önbizalmunkat. Egy közepes erősségű edzésnek megfelelő terhelést kaptak a játékosok, ezért edzettünk a lefújás után is. Ez ma arra volt jó, hogy azokat az elemeket gyakoroljuk ellenfél ellen, melyeket edzésen egymás között szoktunk. Szépen fokozatosan lépünk előre, remélhetőleg a bajnoki rajtra készen is leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok