HÍREK

Győzelem a bronzcsata első felvonásán

2024-05-18

Győzelem a bronzcsata első felvonásán

Együttesünk a párharc első meccsét 2-1-re nyerte hazai pályán.

Simple Női Liga NB I, 3. helyért, 1. mérkőzés
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Kalmár Petra (Jávorka, Rigó)

Gólszerző: Csuhai (8.), Siklér (45+1.), illetve Brekovszki (67. - büntetőből)

Sárga lap: Palama (54.), Voila (82.), Bokor Blanka (88.), illetve Tamók (15.), Harmat (60.), Bokor Adrienn (68.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Bokor Blanka, Palama (László 80.), Pataki (Vajda 63.) - Barkóczi, Farádi-Szabó (Zágor 56.), Murár (Tenyei-Tóth 56.) - Csuhai, Siklér, Mészáros (Voila 46.).

Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Dannback - Bokor Adrienn, Szemán-Tóth, Tuza (Pécsi 66.) - Harmat (Kovács Aida 88.) - Mayer, Nagy Lili (Brekovszki 66.), Szarvas, Sinka, Palakovics - Tamók (Surautsava 66.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

Szombaton hazai pályán kezdte csapatunk az egyik fél második győzelméig tartó bronzcsatát a Puskás Akadémia FC ellen.

Az alapszakaszt harmadikként záró együttesünk a negyedikként végző felcsútiakat a szezon során kétszer legyőzte, idegenben 1-0-ra, míg hazai környezetben 2-1-re.

A találkozó mezőnyjátékkal indult, az első kapura lövés azonban gólt is eredményezett. A 8. percben Pataki szabadított fel, Siklér lecsapott a labdára, és még a saját térfeléről indította Csuhai Vivient a jobb oldalon. Támadónk befelé cselezett, majd hatalmas gólt lőtt a hosszú felsőbe (1-0).

A 17. percben Sinka került lövőhelyzetbe, 14 méterről, középről a bal sarkot vette célba, de Varga remek vetődéssel kitolta a labdát.

A 30. percben Mayer adott be jobbról, a középen érkező Tamók üresen fejelhetett, de jócskán fölé bólintott. Egy minutummal később Sinka csúsztatott fölé öt méterről, ez már sokkal nagyobb vendég helyzet volt.

A 34. perc újabb Puskás helyzetet hozott, Nagy levágódó lövése Tamók elé pattant, de az ő próbálkozásába Legendás önfeláldozóan bele tudott lépni.

A félidő hajrájában Palakovics rosszul eltalált lövését védeni tudta Varga, a ráadásban pedig Siklér Kinga lőtt a jobb alsóba, így 2-0-ás vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészre Mészáros nem jött ki, Voila váltotta őt a szünetben. Az 51. percben Harmat vállalkozott átlövésre, Varga bravúrral védeni tudott.

Az 56. percben két helyen is változtatott vezetőedzőnk, Zágor és Tenyei-Tóth érkezett Murár, valamint Farádi-Szabó helyére.

A 63. percben Patakit hiába ápolták, nem tudta folytatni a játékot, Vajda váltotta őt.

A 66. percben a frissen beállt Pécsit buktattuk a tizenhatoson belül, a büntető mögé a szintén egy perccel korábban beálló Brekovszki Julianna állt oda, aki higgadtan a jobb sarokba lőtt laposan (2-1).

A 77. percben veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de a tekerés a rövid sarok mellé ment.

A 80. percben ismét kényszerűségből cserélt vezetőedzőnk, a sérült Palama helyére László érkezett a hajrára.

A 85. percben nagyon közel jártak vendégek az egyenlítéshez, de a bal oldalról érkező beadást a hosszún helyezkedő Mayer a felső lécre fejelte.

A hajrában még egy Palakovics lövés jelentett veszélyt, ami viszont fölé szállt, így behúztuk az első mérkőzést!

A párharc második felvonását négy nap múlva, május 22-én, szerdán 16:30-kor rendezik Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok