HÍREK

Győzelem a felcsúti évzárón

2021-11-20

Győzelem a felcsúti évzárón

Csapatunk Vachter Fanni góljának köszönhetően három pontot szerzett idegenben.

Simple Női Liga, 12. forduló
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 0-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna
Vezette: Bognár Réka (Halmai, Dévai)

Gólszerző: Vachter (79.)

Sárga lap: Diószegi (52.), Szemán-Tóth (67.), Nagy Lili (75.) illetve Tagyi (67.)

Piros lap: Tamók (57.), Palakovics (80.)

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Tuza, Szemán-Tóth, Palakovics - Mayer, Nagy Lili (Novák 82.), Kovács, Tamók, Diószegi (Németh 61.) - Shurina (Sinka 61.), Krascsenics (Harmat 82.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

MTK Budapest: Varga - Vajda, Curless, Boyle (Tagyi 46.), Pinczi - Nagy Virág (Legendás 15.), Farádi-Szabó, Bokor, Stefán (Stephens 89.) - Vachter, Milunovic.

Vezetőedző: Farkas Attila

Szombat délután idei utolsó bajnoki mérkőzését játszotta felnőtt csapatunk a Simple Női Ligában, melyen az utolsó három összecsapásán hat pontot szerző Puskás Akadémia FC vendégei voltunk.

A felcsúti összecsapás nem kezdődött jól számunkra, ugyanis az Ukrajna elleni vb-selejtezőre meghívót kapó Nagy Virágot már a 15. percben le kellett cserélni, miután egy párharc során védője szerelte, de közben a bokáját is eltalálta. Helyére Legendás Lora érkezett.

A félidő hátralévő részében volt két gólszerzési lehetőségünk, de kihasználni egyiket sem sikerült, így 0-0-al vonultunk pihenőre. Dolgunkat ráadásul nehezítette, hogy a védelem oszlopának számító Angela Boyle is megsérült - ő saját játékostársával fejelt össze - és a szünetben le is kellett cserélni.

A második játékrészt remekül kezdtük, de Legendás ziccere kihasználatlanul maradt, majd a kapufát is eltaláltuk.

Tizenkét perccel a fordulást követően emberelőnybe kerültek a mieink, miután Tamók Rebekának a piros lapot mutatta fel Bognár Réka játékvezető.

Emberelőnyben nagyobbá vált a fölényünk, és a 79. percben a nemzeti együttesbe szintén bekerülő Vachter Fanni remek találatával előnybe kerültünk (0-1). A gól után Palakovics Laura kapott pirosat, így az utolsó tíz percet már kettős emberelőnyben játszottuk le.

Csapatunk egy kemény mérkőzésen szerzett nagyon fontos három pontot. Az őszi szezon végeztével a harmadik helyen állunk, de a hátrányunk csak egy pont az ETO FC Győr mögött.

Bajnoki mérkőzést legközelebb 2022. márciusában vívunk, akkor a DVTK gárdáját fogadjuk majd.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a Puskás jó formában várta a találkozót. A gondjaink csak tovább szaporodtak két szerencsétlen sérülés miatt, de a csapat erejét mutatja, hogy nem esett össze, és végül győzelmet aratott. Már az első félidőben is vezethettük volna, sajnálom, hogy ez nem jött össze, mert nyugodtabban játszhattunk volna az előny birtokában. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az évet. December elejéig edzésben maradunk, utána pedig jöhet egy kis pihenő. Gratulálok a lányoknak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok