HÍREK

Győzelem a hajrában, egy sikerre vagyunk a bronzéremtől

2022-05-28

Győzelem a hajrában, egy sikerre vagyunk a bronzéremtől

A Haladás Viktória elleni első mérkőzésen Pinczi Anita gólja döntött.

Simple Női Liga, 3. helyért, 1. mérkőzés
MTK Budapest-Haladás Viktória 1-0 (0-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Bálint Kata Tünde (László, Nyeste)

Gólszerző: Pinczi (86.)

Sárga lap: -

MTK Budapest: Varga - Vas (Stefán 81.), Vajda, Pinczi - Nagy Virág, Taylor (Legendás 81.), Palkovics (Boyle 88.), Bokor, Podolska - Vachter, Milunovic (Magyarics 65.).

Vezetőedző: Farkas Attila

Haladás Viktória: Bíró - Németh A., Balogh, Gődér, Horti (Feketevízi 46.), Kovács (Novák 65.) - Koprena, Urbán, Sweatman - Vladulescu, Nagy Vanessza (Kiss-Lantos 70.).

Vezetőedző: Székely Tibor

Az alapszakaszt harmadik helyen záró csapatunk szombat délután a negyedik Haladás Viktória ellen hazai pályán kezdte a bronzcsatát, az egyik fél második győzelméig zajló párharcot.

Támadólag léptünk fel a találkozó elején, a 4. percben előbb Nagy Virág csúsztatását a kapu torkából rúgta ki Sweatman, majd Pinczi lőtt a kapuba közelről, de a játékvezető lest jelzett és nem adta meg a gólt.

A 7. percben Bokor lőtt 25 méterről, Bíró fogta a középre tartó próbálkozást. Két perccel később Milunovic indította Vachtert, aki egy remek csel után már lövésre lendítette a lábát, de Gődér az utolsó pillanatban becsúszva menteni tudott.

A 21. percben Vachter kapott remek kiugratást, eltolta Bíró mellett, aki buktatta, így jöhetett a tizenegyes. A labda mögé Nagy Virág állt, a bal alsót vette célba, de Bíró vetődve szögletre ütötte a labdát.

Tíz perccel később Taylor fejelt Vachter szöglete után, de ezúttal is Bíró volt a végállomás. A 35. perc minutumban Vachter lépett ki ziccerben, külsővel viszont a bal alsó mellé lőtt.

A félidő hajrájában nem született gól, így 0-0-al vonultunk szünetre.

A fordulást követően játékrendszert váltottak a vendégek, Vladulescu el is viharzott a bal szélen, de sikerült felszabadítani a középre passzolt labdája után. Az 55. percben Pinczi bólintott a szöglet után, nem sokkal a jobb sarok mellé.

Az 58. percben Nagy Virág centerezett, Milunovic bele tudott pörgetni, de Bíró védett, ahogy Bokor lövésénél is a 60. percben. A 65. percben változtatott vetőedzőnk, Magyarics érkezett Milunovic helyére.

A 71. percben az egy minutummal korábban beálló Kiss-Lantos kapott kiugratást, a kimozduló Varga nagy bravúrt mutatott be.

A 85. percben Magyarics lábában lehetett volna a győztes gól, de hat méterről nem találta el a labdát a beadás után. Egy perccel később már gólnak örülhettünk, Pinczi Anita csúsztatta meg a labdát, mely a kapufáról végül a hálóba pattant (1-0).

A ráadásban Podolska és Vachter is ziccert rontott, de ezek már nem bosszulták meg magukat.

A hajrában megszerzett győzelemnek köszönhetően 1-0-ra vezetünk a párharcban. A második találkozóra Szombathelyen kerül sor, szerdán (június 1.) 18 órakor a Haladás Sportkomplexumban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok