HÍREK

Győzelem az Austria Wien vendégeként

2022-02-12

Győzelem az Austria Wien vendégeként

Együttesünk fordulatos edzőmérkőzésen 3-2-re győzött Bécsben.

Felkészülési mérkőzés, Bécs
FK Austria Wien–MTK Budapest 2-3 (1-2)

Gólszerző: Makas (20.), Krumböck (69.) illetve Milunovic (28., 77.), Taylor (35.)

FK Austria Wien: Hinterberger - Bell, Schneeberger, Pototschnig - Amuchie, Petrusova, Dorn, Bauer - Krumböck, Makas, Hajek.

Csereként pályára lépett: Neidhardt, Batarilo, Roadl, Kis, Decker, Schorn, Wucher.

Vezetőedző: Robert Haas

MTK Budapest: Erős - Vajda, Tagyi, Pinczi, Haraszti - Bokor, Vachter, Taylor - Legendás, Milunovic, Cremer.

Csereként pályára lépett: Varga, Farádi-Szabó, Vas, Stefán, Bánfi, Csuhai.

Vezetőedző: Farkas Attila

A Simple Női Liga tavaszi folytatására készülő csapatunk szombat délután második felkészülési mérkőzését játszotta. Ellenfelünk Bécsben az FK Austria Wien volt, akik az SKN St. Pölten és az SK Sturm Graz mögött hat ponttal lemaradva harmadik helyen állnak a tíz csapatos osztrák bajnokságban.

A vezetést a hazai együttes szerezte meg 20 perc játék után, a bécsi klubhoz január végén igazoló Lisa Makas vette be Erős kapuját (1-0).

Nem voltunk viszont sokáig hátrányban, a 28. percben Vajda beadását Olivera Milunovic perdítette Hinterberger hálójába (1-1). A 35. minutumban pedig már nálunk volt az előny, Pinczi kapu elé ívelt szabadrúgását Brianna Taylor fejelte a bal sarokba (1-2).

Az első félidő utolsó tíz percében újabb gól már nem született, így 2-1-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben két helyen változtatott vezetőedzőnk, Cremer és Legendás helyére Vas és Bánfi érkezett. A fordulást követően 15 perccel a kapuban változtattunk, a válogatott spanyolországi tornájára meghívást kapó Erős helyét Varga foglalta el.

A 69. percben egalizált az Austria Wien, a Planet Pure Frauen Bundesliga góllövőlistájának harmadik helyén álló Laura Krumböck talált a kapunkba (2-2).

A 73. perben Farádi-Szabó, Csuhai és Stefán is játéklehetőség kapott, míg visszatért a pályára a szünetben lecserélt Legendás és Cremer is.

A 79. percben másodszor is előnybe kerültünk, a felkészülést a felnőtt csapattal elkezdő, mindössze 14 éves Bánfi Gréta kiugratását követően Milunovic vágta a labdát a bal alsóba (2-3).

A hajrában újabb találat már nem született, így fordulatos edzőmérkőzésen 3-2-re nyertünk Bécsben.

Farkas Attila vezetőedző értékelése: - Nagyon jól szolgálta a felkészülésünket ez a mérkőzés. Kiváló, fizikálisan erős csapatot sikerült megvernünk. Örülök a győzelemnek, de ez most csak másodlagos, nagyon boldog vagyok a mutatott játék miatt. Hamar sikerült felvennünk a ritmus, jól tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Fontos, hogy fiatal játékosaink belekóstolhattak a felnőtt futballba egy ilyen mérkőzésen. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok