HÍREK

Győzelem az első tavaszi bajnokin

2023-03-12

Győzelem az első tavaszi bajnokin

Csapatunk Üllőn gyűjtötte be a három pontot.

Simple Női Liga, 13. forduló
Astra-Activtek HFC-Üllő–MTK Budapest 1-2 (1-2)

Üllő, Városi Sporttelep
Vezette: Alafi Beatrix (Révész, Juhász)

Gólszerző: Madrid (36.), illetve Gudchenko (2.), Farádi-Szabó (40.)

Sárga lap: Lovász (77.), illetve Haraszti (62.), Milunovic (72.)

Astra-Activtek HFC-Üllő: Magyar - Vicsek, Véninger, Tatai, Kövy (Balogh 82.) - Szakonyi (Szennai 72.), Vidács, Benkő (Lovász 72.),  Erdész, Kós - Madrid.

Vezetőedző: Király Bianka

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vas, Vajda, Haraszti (Palama 74.) - Farádi-Szabó, Barkóczi (László 86.) - Gudchenko (Csuhai 74.), Milunovic (Bánfi 89.), Magyarics - Zágor.

Vezetőedző: Makrai László

Vasárnap délután idei első bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk, ellenfelünk a tabella 7. helyén álló Astra-Activtek HFC-Üllő volt idegenben, akiket az ősszel hazai környezetben 2-0-ra legyőztünk.

Remekül kezdtük a mérkőzést, már a 2. percben megszereztük a vezetést: A Lyubov Gudchenko elé pörgetett labdáját Kövy nem tudta elrúgni, fehérorosz támadónk pedig a kimozduló Magyar mellett a hálóba lőtt (0-1).

A 11. percben szép támadást vittünk végig, melynek végén Magyarics passzolt Zágorhoz, támadónk lapos lövése centikkel kerülte el a bal alsót. A 16. percben első helyzetüket alakították ki a hazaiak, Véninger felívelt szabadrúgása után Kós viszont a rövid sarok mellé lőtt fordulásból.

A 26. percben Szakonyi becsúszva lőtt a jobb alsóba, de az asszisztens már korábban lest jelzett, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A 36. percben érthetetlen módon szögletet végezhettek elő hazaiak, az ide-oda pattogó labdába Ebony Madrid fejelt bele, a játékvezető és asszisztense szerint Varga már csak a gólvonalon túl fogta meg a labdát (1-1).

A 40. percben azonban vissza is vettük a vezetést, Farádi-Szabó Edina lőtt kapura jó 30 méterről, Magyar mellényúlt, így 2-1-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A fordulás után rögtön gólt szerezhettünk volna, Legendás ívelt jobbról a hosszúra, de Magyarics lövését kitolta a kapus a rövid saroknál.

Az 52. percben Erdész tűzte rá a szabadrúgást 25 méterről, középről, Varga simán védeni tudott. Tíz perccel később Véninger szabadrúgását követően Tatai lőtt közelről, de Varga ismét a helyén volt.

A 76. percben a két minutummal korábban pályára lépő Csuhai lőtt a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Három perccel később ismét Csuhai lőtt, ezúttal nem sokkal a bal alsó mellé.

A 91. percben Erdész keresztlabdáját Vicsek centikkel lőtte a jobb sarok mellé, így csapatunk győzelemmel indította a tavaszt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok