HÍREK

Győzelem az FTC ellen, ott vagyunk a kupadöntőben!

2024-03-20

Győzelem az FTC ellen, ott vagyunk a kupadöntőben!

Együttesünk Barkóczi góljával nyert, a fináléban az ETO FC Győr lesz az ellenfelünk.

Simple Női Kupa, Elődöntő
MTK Budapest-FTC-Telekom 1-0 (1-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Ujhelyi Tamás (Elek, Gergely)

Gólszerző: Barkóczi (39.)

Sárga lap: Bokor (24.), Voila (82.), illetve Kubassova (90+1.)

MTK Budapest: Erős - Legendás (László 88.), Bokor, Palama, Pataki - Barkóczi, Farádi-Szabó (Tenyei-Tóth 70.), Zágor (Dubuc 70.) - Mészáros, Siklér (Murár 46.), Voila (Szabó M. 83.).

Vezetőedző: Makrai László

FTC-Telekom: Kostic - Hubbard (Stanovic 46.), Gődér, Ott - Nagy, Fenyvesi (Czellér 56.), Csányi (Bozsik 88.), Kovács, Papp - Edwards, Kubassova.

Vezetőedző: Albert Flórián

Szerda este a Simple Női Kupa elődöntőjében fogadta csapatunk az FTC-Telekom együttesét a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

A legjobb négy közé a Fehérvár FC és a KÉSZ-St. Mihály-Szeged kiejtésével jutott be csapatunk, míg a zöld-fehérek a Puskás Akadémia FC-t és a DVTK-t búcsúztatták.

A mérkőzés mezőnyjátékkal indult, az első helyzetre a 10. percig kellett várni, akkor Hubbard középre lőtt labdája Kubassova testéről pattant a kapura. Erős fogta a labdát, de a játékvezető asszisztense jelzésére már lest intett.

A 22. percben balról, szinte a tizenhatos vonaláról végezhetett el szabadrúgását az FTC, Csányi rácsavarta a pontrúgást, de Erős a felső lécre tudta ütni, majd szabálytalankodtak kapusunkkal szemben.

A 27. percben előttünk is adódott egy komoly gólszerzési lehetőséget. Voila jobb oldalról beívelt pontrúgását a röviden meg tudtuk csúsztatni, a hosszún érkező Siklér viszont már csak maga mögül, sarokkal tudta kapura tenni a labdát, ami fölé pattant.

A 35. percben bal oldali vendég szöglet után Fenyvesi lövését blokkolni tudtuk, az ismétlést Gődér jócskán fölé vágta. 

A 39. percben viszont mi kerültünk nagy helyzetbe, amit ki is használtunk! A megszerzett labda Barkóczi Bernadett elé pattant, a védőt Zágor szépen kizárta, középpályásunk pedig Kostic kapus mellett a rövid alsóba gurított hét méterről (1-0).

A játékrész utolsó perceiben egyik kapu előtt sem alakult ki helyzet, így előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben egyet változtatott vezetőedzőnk, Siklért Murár váltotta.

A fordulást követően az első percek a vendégek fölényét hozta, de a veszélyes szituációkat sikerült átvészelnünk.

A 67. percben a jobb oldalról a hosszúra ívelt szabadrúgást kapura tudták fejelni a vendégek, Erősön már túljutott a labda, de a kapu torkából fel tudtunk szabadítani. 

A 70. percben két helyen frissítettünk, Zágor és Farádi-Szabó helyére Tenyei-Tóth és Dubuc érkezett. A hajrára, a 83. percben a 15 éves Szabó Melissza állt be a nagyot harcoló Voila helyére.

A legvégén, megtörve a vendégek lendületét, László is lehetőséget kapott. A rendes játékidő utolsó percében egy Fradi pontrúgást sikerült kivédekeznünk, így bejutottunk a kupadöntőbe!

A fináléban az ETO FC Győr lesz az ellenfelünk, akik szerda délután a Haladás Viktória otthonában nyertek 2-0-ra. A finálét április 25-én rendezik.

Csapatunkra szombaton újabb hazai mérkőzés vár, 17:30-tól a Soroksár SC-t fogadjuk a Simple Női Liga 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok