HÍREK

Győzelem Szombathelyen, bronzérmesként zártuk a bajnokságot

2022-06-01

Győzelem Szombathelyen, bronzérmesként zártuk a bajnokságot

Csapatunk a 3. helyért rendezett párharc második összecsapását is megnyerte, így megszerezte a bronzérmet.

Simple Női Liga, 3. helyért, 2. mérkőzés
Haladás Viktória–MTK Budapest 0-3 (0-0)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Vezette: Sipos Katalin (Bizderi, Jakab)

Gólszerző: Vajda (56. - büntetőből), Horti (62. - öngól), Milunovic (67.)

Sárga lap: -

Haladás Viktória: Bíró - Németh Adél, Balogh, Gődér, Horti (Koprena 67.), Kovács (Novák 67.) - Urbán (Varró 82.), Sweatman, Feketevízi (Nagy Vanessza 59.) - Szil (Kiss-Lantos 59.), Vladulescu.

Vezetőedző: Székely Tibor

MTK Budapest: Varga - Vajda, Vas (Boyle 77.), Pinczi - Nagy Virág (Bánfi 86.), Taylor (Magyarics 77.), Bokor, Palkovics (Stefán 46.), Podolska - Vachter, Milunovic (Legendás 86.).

Vezetőedző: Farkas Attila

A bronzéremért zajló párharc második mérkőzésén csapatunk szerda este lépett pályára Szombathelyen. A találkozó előtt a képlet egyszerű volt, amennyiben győzünk idegenben is, megvan a bronzérem, vereség esetén pedig jön a mindent eldöntő összecsapás a fővárosban.

Vezetőedzőnk nem változtatott a szombati kezdőcsapaton, ugyanaz a 11 játékos volt ott az első perctől a pályán. A kispadra leülhetett a mindössze 15 éves Bánfi Gréta, aki először volt tagja a felnőtt együttes meccskeretének. Fiatal középpályásunk a szezon során 23 mérkőzésen 37 gólt szerzett U15-ös és U17-es csapatunkban.

Az első félidőben csapatunk többet birtokolta a labdát, helyzeteket alakított ki, a győzelmi kényszerben pályára lépő szombathelyiek is próbálkoztak, de Bíró és Varga kapuja érintetlen maradt a szünetig.

A fordulást követően sem változott a játék képe, fölényünk viszont ekkor már góllá érett. A szombati találkozóhoz hasonlóan ezúttal is büntetőt kaptunk: Milunovicot rántotta le Gődér a tizenhatoson belül az 56. percben, a labda mögé ezúttal Vajda Orsolya állt, aki gyönyörűen a bal felsőbe lőtt, Bíró hiába vetődött jó irányba (0-1).

Hat perccel később megdupláztuk az előnyünket, bal oldali szöglet után Horti Boglárkáról a saját kapujába pattant a labda (0-2). A 67. percben végleg eldöntöttük a mérkőzést, Vachtertől kapott egy remek indítást Olivera Milunovic a jobb oldalon és 10 méterről kilőtte a bal alsót (0-3).

Magabiztos előnyünk tudatában többször is eljutottak a kapunkig a hazaiak, de a csereként beálló Nagy Vanessza előbb mellé lőtt, majd kapufát fejelt, Vladulescu lövését pedig lábbal hárította Varga.

A hajrában Magyarics, Boyle és Legendás mellett Bánfi is lehetőséget kapott csereként, aki így debütált az élvonalban.

A győzelemmel együttesünk megszerezte a bronzérmet, 2007 és 2008 után harmadik alkalommal végeztünk a tabella legalsó fokán az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok