HÍREK

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

2022-08-13

Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

A Puskás Akadémia FC otthonában két góllal nyert csapatunk a szezonnyitón.

Simple Női Liga, 1. forduló
Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Felcsút, Puskás Akadémia, Puskás-pálya
Vezette: Bognár Réka (Kovács, Dévai)

Gólszerző: Vachter (38.), Bokor Adrienn (71. - öngól)

Sárga lap: Kovács Eszter (63.), Kovács Aida (80.), illetve Csuhai (13.)

Puskás Akadémia FC: Pongrácz - Bokor Adrienn, Kovács Aida, Szemán-Tóth, Tuza (Palakovics 29.) - Kovács Eszter (Harmat 75.) - Nagy, Tamók (Sinka 46.) - Mayer (Németh 58.), Sipőcz (Zán-Fábián 46.), Diószegi.

Vezetőedző: Halászi Kinga

MTK Budapest: Varga - Vajda, Palama, Vas, Haraszti (Pinczi 72.) - Bokor Blanka, Barkóczi - Csuhai (Sipos 65.), Vachter, Magyarics (Legendás 84.) - Milunovic (Murár 84.).

Vezetőedző: Makrai László

Az elmúlt bajnokságot bronzérmesként záró csapatunk az első NB I-es szezonjában 5. helyen végző Puskás Akadémia FC otthonában lépett pályára a szezonnyitón.

Makrai László vezetőedző döntése értelmében az új igazolásaink közül Maria Palama és Barkóczi Bernadett volt ott a kezdőcsapatban.

A mezőnyjátékkal kezdődő mérkőzés első lövése a hazaiak előtt adódott, a 16. percben Kovács Eszter 25 méterről, középről jócskán fölé bombázott, majd Nagy próbálkozása is elkerülte Varga kapuját.

A 21. percben Barkóczi vállalkozott 23 méterről, lövése megpattant egy védőn, a labda Pongrácz kapus kezébe pattant. A 27. percben Tuza maradt lent egy ütközést követően, a balhátvéd elvesztette az eszméletét, a mentők hordágyon, nyakmerevítőben vitték le a pályáról.

A 38. percben megszereztük a vezetést: Haraszti indította a saját térfeléről kiugró Vachter Fannit, aki elvitte a bal szélen, középre cselezett, majd a 8 méterről a hosszú alsóba csavart (0-1). A gól után Mayer lőtt kiszorított szögből a jobb oldalon, de Varga a helyén volt a rövidnél.

A félidő hajrájában Magyarics került még lövőhelyzetbe 18 méterről, de próbálkozása elkerülte a jobb alsót, így egy gólos előnnyel mehettünk szünetre.

A hátrányban lévő hazaiak a második félidőre két új játékossal jöttek ki Zán-Fábián és Sinka személyében.

Az 51. percben Vachter harcolt meg labdáért, 6 méterről kapura tudott fordulni, de Pongrácz hárítani tudott. Egy perccel később Barkóczi vette célba a jobb sarkot, bombája nem sokkal ment mellé.

Az 53. percben közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, de a szögletet a berobbanó Szemán-Tóth a bal kapufára fejelte. Egy minutummal később ismét fejjel veszélyeztetett a Puskás Akadémia, de Varga védett.

A 65. percben súlyos sérülése után visszatért a pályára Sipos Lilla, aki legutóbb szinte napra pontosan tíz hónapja, 2021. október 16-án játszott utoljára tétmeccset kék-fehérben!

A 71. percben Milunovic ment a jobb oldalon, beadásába rosszul nyúlt bele Bokor Adrienn, így a hazaiak csapatkapitányának öngóljával megdupláztuk az előnyünket (0-2)!

A 82. percben majdnem ott volt a harmadik, Bokor indította Milunovicot, aki Vachter elé tálalt, támadónk tekerése elsuhant a jobb alsó mellett.

A 84. percben Legendás mellett Murár is pályára lépett, az FTC-től igazolt játékosunk így debütált tétmérkőzésen az MTK-ban.

Az utolsó másodpercekben Vachter duplázhatott volna, de hiába tolta el a kapus mellett és lőtt kapura, a védők kirúgták a gólvonalról.

A következő fordulóban hazai pályán lépünk pályára, augusztus 21-én (vasárnap) 17 órától az Astra-Activtek HFC-Üllő együttesét fogadjuk a BKV Előre Sporttelepen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok