HÍREK

Győzelemmel mutatkozott be a leány U16 válogatott (LAPSZEMLE)

2014-10-29

Győzelemmel mutatkozott be a leány U16 válogatott (LAPSZEMLE)

A nemrégiben megalakult új korosztályos válogatott Romániában játszott felkészülési mérkőzést. A csapat első gólját az MTK Hungária FC játékosa, Oláh Adrienn szerezte.

A női U16-os válogatott megalakulását két kiválasztó edzőtábor előzte meg, a csapatot irányító Lévay Andrea - Turtóczki Sándor edzőpáros mintegy nyolcvan játékos közül választotta ki azt a 22 fiatal labdarúgót, akik részt vehettek a válogatott debütáló mérkőzésén, a románok elleni idegenbeli összecsapáson.

A kiegyenlített első negyedóra után a magyar válogatott átvette az irányítást, és a 24. percben, szép egyéni akció végén megszerezte a vezetést: Oláh Adrienn két remek csel után a kapus feje fölött, 16 méterről a hálóba lőtt (0-1). A vezető találat megnyugtatta a csapatot, helyzeteket alakítottak ki, de elhibázták az adódó lehetőségeket.

Az 56. percben kezezés miatt megítélt büntetőt gólra váltottak a hazaiak (1-1), de nem sokáig örülhettek a döntetlennek, mert három perccel később, gyors kontra végén Kerekes Eszter lőtt a román kapuba (1-2). A hátralévő időszakban egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, újabb gól nem született, így a magyar válogatott győzelemmel mutatkozott be a nemzetközi porondon.

A két csapat csütörtökön, 11 órától Gyulán ismét megmérkőzik egymással.

– Az elején láthatóan izgultak a lányok, sokat kapkodtunk, próbáltuk siettetni a játékot, ezért sok hiba csúszott a támadásainkba – mondta a találkozó után Turtóczki Sándor az mlsz.hu-nak. – A védekezésünk végig stabil volt, a hazaiaknak a nyolcvan perc során nem volt kidolgozott akcióból helyzetük, ezért közel azonos erők küzdelmében megérdemelt győzelmet arattunk. Ez a meccs is megmutatta, hogy értékes játékosaink vannak ebben a korosztályban, természetesen még sok munkára van szükségünk ahhoz, hogy ütőképes együttest alakítsunk ki.

Románia-Magyarország 1-2 (0-1)

Magyarország: Barti Luca - Fél Patricia, Fái Szilvia (Kurai Nikolett, 17.), Csigi Eszter, Koloszár Fanni - Csanálosi Anada, Kiss Stella (Bátorfy Boglárka, 65.), Zágonyi Barbara (Fülöp Adél, 65.), Csiki Anna, Haraszti Fanni (Kerekes Eszter, 41.) - Oláh Adrienn (Kiss Orsolya, 75.)

Forrás és fotó: www.mlsz.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok