HÍREK

Győzni tudni kell: MTK Hungária – Astra 3-1 (2-1)

2015-05-02

Győzni tudni kell: MTK Hungária – Astra 3-1 (2-1)

A már kivívott bajnoki döntő dacára sem teszi hiteltelenné a bajnokság hátralévő szakaszát az MTK Hungária FC csapata: magabiztosan hozta újabb mérkőzését is a Jet-Sol Ligában.

MTK Hungária FC – Astra HFC 3-1 (2-1)

Vezette: Király Gergő (Lukácsi, Kénoszt)

Gólszerzők: Nagy L. (7.), Méry (42.), Diószegi (61.), illetve Szukovics (15.)

MTK Hungária: Varga – Szabó, Demeter, Gál, Nagy A. – Tóth A., Herczeg, Nagy L. –

Csányi, Palkovics, Méry

Csere: Diószegi, Kaján, Kókány, Vicsek, Balázs Káli

Vezetőedző: Medgyes Péter

Miután a csapat már az első – rájátszásban lejátszott – fordulót követően biztosította helyét a bajnoki döntőben, a szombat délelőtti Astra elleni, hazai mérkőzésnek nem sok tétje volt.

Egyetlen cél lebeghetett a lányok előtt, a pályaválasztói jog megszerzése, a döntő első mérkőzésére, amely a rájátszást első helyen záró együttest illeti meg. 

Az Astra elleni találkozón ismét felforgatott csapattal lépett pályára az MTK Hungária FC, ettől függetlenül már a 7. percben megszerezte a vezetést: Herczeg Andrea lépett ki a középpályán, majd a jobb szélen a kapu elé érkező Nagy Lillához gurított, aki közelről nem hibázott, higgadtan lőtt a kapuba.
Nyolc perc múlva, a Tóth Alexandrával szemben elkövetett szabálytalanságot nem fújta le a játékvezető, ebből azonnal kapura is lőttek a vendégek, és Szukovics végül sarokkal talált be a kapuba.
A vendégek ezt követően főleg a védekezésre helyezték a hangsúlyt, míg az MTK próbált helyzeteket kialakítani, és újabb gólt szerezni. Ez a 42. percben Méry Ritának sikerült, így egygólos előny birtokában vonulhattak szünetre a csapatok. 

A második félidő sok izgalmat nem tartogatott, és csupán egy gól született: a 61. percben Diószegi Fanni 16 méterről szép mozdulattal lőtte ki a bal felső sarkot, beállítva ezzel a végeredményt. 

Ezzel eldőlt, hogy amennyiben a hátralévő két mérkőzésen egy pontot szerez a csapat, az alapszakaszt követően már a rájátszást is megnyeri, és hazai pályán kezdheti a bajnoki finálét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 19:00 BUDAÖRSI VÁROSI STADION

BUDAÖRS

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok