HÍREK

Három góllal nyertünk a DVTK ellen felkészülési mérkőzésen

2022-07-16

Három góllal nyertünk a DVTK ellen felkészülési mérkőzésen

A találkozó mind az öt gólja a második félidőben született.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest–DVTK 4-1 (0-0)

Vezette: Bálint Kata Tünde (Jávorka, Kis)

Gólszerző: Vachter (46.), Magyarics (53.), Pinczi (74.), Palama (78.), illetve Nagy Panna (68.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Tagyi, Vas, Haraszti - Farádi-Szabó, Bokor, Stefán - Csuhai, Tőzsér, Murár.

Csereként pályára lépett: Erős, Bánfi, Vajda, Palama, Pinczi, Barkóczi, László, Vachter, Magyarics, Milunovic.

Vezetőedző: Makrai László

DVTK: Böröcz - Somogyi, Geréd, Jáhn, Boros - Nagy Lilla, Sain, Balázs, Krisztin - Oláh, Voila.

Csereként pályára lépett: Ádám, Havasi, Mikó, Horváth, Zahár, Nagy Panna.

Vezetőedző: Bém Gábor

A felkészülést július 4-én kezdő csapatunk szombaton játszotta első felkészülési mérkőzését, melyen a szintén élvonalbeli DVTK volt az ellenfelünk.

A kezdőcsapatban kapott helyet új igazolásaink közül Murár Viktória, míg középcsatárként Tőzsér Vanda szerepelt, aki az előző szezonban U17-es csapatunkban játszott.

A mezőnyjátékkal kezdődő mérkőzés 7. percében Oláh ívelte kapura a bal oldali szögletet, mely a rövid kapufáról kifele pattant. Hat perccel később Oláh szerzett labdát a térfelünk közepén, majd lövésre vállalkozott, de Varga magabiztosan hárított.

Az ivószünet után, a 25. percben Voila adott be balról, Oláh erőtlen pörgetését Varga fogta. Négy minutummal később Bokor ívelt Legendás elé, aki beadott, a kimozduló Böröcz Tőzsért megelőzve magához ölelte a játékszert.

A 31. percben ismét Legendás centerezett jobbról, Csuhai kapásból lőtt, de célt tévesztett. A 34. percben Nagy Lilla beadását követően Legendás mentett hatalmasat Krisztin elől, majd Balázs lövését hárította Varga.

A 43. percben labdavesztést követően Nagy Lilla passzolt Oláh elé, ő viszont 12 méterről, középről jócskán fölé lőtt, így nem született gól az első félidőben.

A szünetben egy játékost kivéve sort cserélt vezetőedzőnk, csak Vas Hajna maradt a pályán az első félidőben játszók közül.

A fordulás után egy percet sem kellett várni, máris megszereztük a vezetést. Magyarics beadását követően Vachter Fanni elé pattant a labda, támadónk pedig a jobb alsóba tekert (1-0).

Az 53. percben Milunovic ugratta ki Vachtert, ő önzetlenül Magyarics Zoé elé talált, aki hat méterről a kapuba passzolt (2-0).

A 64. percben villámgyors támadást vezettünk a pálya jobb oldalán, a szép akciót Milunovic bombája zárta le, mely nem sokkal kerülte el a kaput. Két perccel később Vachter löketét tudták blokkolni a vendég védők.

A 68. percben szögletünket kivágták a vendégek, a labdára Nagy Panna csapott le, egyedül vezette Erősre és a bal sarokba lőtt (2-1).

A 73. percben Milunovic végzett el szabadrúgást 23 méterről, Ádám hatalmas vetődéssel szögletre tolta a labdát a léc alól. A sarokrúgást Vachter adta be jobbról, az érkező Pinczi Anita pedig a hosszú alsóba fejelt (3-1).

Rögtön a gól után Vachter duplázhatott volna, lapos lövése centikkel ment el a jobb alsó mellett. A 78. percben Magyarics lövését kitolta Ádám a jobb alsóból, de pont az érkező Maria Palama elé ütötte a labdát, új igazolásunk pedig a hálóba lőtt (4-1).

Az utolsó tíz percben már nem született újabb gól, így 4-1-re nyertünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok