HÍREK

Három góllal nyertünk Szombathelyen

2021-04-21

Három góllal nyertünk Szombathelyen

Együttesünk Diószegi Fanni, Csányi Diána és Pápai Emőke találatával 3-0-ra győzött a Haladás-Viktória otthonában.

Simple Női Liga, 18. forduló
Haladás-Viktória–MTK Hungária FC 0-3 (0-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött

Vezette: Kalydy Dionízia Imola (Czeglédi, Székely)

Gólszerző: Diószegi (22.), Csányi (49.), Pápai (73.)

Sárga lap: -

Haladás-Viktória: Bíró - Kopcsándi (Balázs 84.), Balogh, Horti, Hajba (Pálmai 84.) - Kovács, Fördős, Németh M. (Simon 60.), Csizmadia (Varga B. 60.) - Szil (Urbán 73.), Herczeg.

Vezetőedző: Székely Tibor

MTK Hungária FC: Varga - Legendás (Zahár 77.), Szemán-Tóth, Farádi-Szabó (Stephens 64.), Pinczi - Csányi, Stefán (Boyle 84.), Kocsán - Mayer (Sain 84.), Pápai, Diószegi (Curless 77.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

Négy nappal a KÉSZ-St.Mihály FC elleni győzelmünk után - mellyel biztossá tettük részvételünket a bajnoki döntőben - ismét pályára lépett csapatunk a Simple Női Ligában, az ötödik helyen álló Haladás-Viktória vendégeként.

A legutóbbi hét bajnoki mérkőzését megnyerő együttesünk a szezon során korábban kétszer találkozott a szombathelyiekkel, idegenben 3-0-ra, míg hazai pályán 8-0-ra diadalmaskodtunk.

Tóth Mihály vezetőedző a hosszabb ideje hiányzó Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra, Olivera Milunovic négyes mellett Németh Loretta és Bokor Blanka játékéra nem számíthatott, előbbi sérülés, utóbbi sárga lapos eltiltás miatt hiányzott. Betegsége után ismét rendelkezés állt Opal Curless, Angela Boyle és Sain Anna, mindhárman a cserék között kaptak helyet.

A találkozó első góljára a 22. percig kellett várni, de megérte. A szombaton is eredményes Diószegi Fanni ugyanis 23 méterről bombázott a jobb felsőbe egy gyönyörű támadás lezárásaként (0-1).

Az első félidőről elmondható, hogy csapatunk dominált, míg a hazaiaknak egy nagy gólszerzési lehetőségük volt, mely viszont kihasználatlanul maradt.

A második félidőt remekül kezdtük, és megdupláztuk az előnyünket. A 49. percben Kocsán szöglete után Csányi Diána bólintott a szombathelyi kapuba (0-2).

A kétgólos előny tudatában sem vettünk vissza, irányítottuk a játékot, melynek újabb találat lett a jutalma. A 73. percben Pápai Emőke emelt a hálóba (0-3). 17 éves csatárunknak ezt a 18. gólja a bajnokságban, mellyel második helyen áll a mesterlövészek listáján.

Az utolsó szűk 20 percben az eredmény már nem változott, de így is sima győzelmet arattunk, mely sorozatban a nyolcadik sikerünk volt a bajnokságban.

A találkozón csereként pályára lépett a 17 éves Sain Anna és 18 esztendős Zahár Flóra is, előbbinek ez volt negyedik, míg utóbbinak a második mérkőzése a Simple Női Ligában.

Folytatás május első napján, 16:30-tól hazai pályán a Kelen SC ellen.

Tóth Mihály értékelése: - Mivel az előző körben már biztosítottunk a helyünket a döntőben, a mérkőzés egyik kérdése az volt, a lányok fejben mennyire tudják helyretenni a motivációs tényezőket. Azt gondolom, ez teljes mértékben rendben volt, nagyon jól álltunk a találkozóhoz. Nagyjából 70 percet fölényben futballoztunk, a masszívan védekező ellenfelünk ellen voltak szép számmal helyzeteink, gyorsan járattuk a labdát, jól bontottunk a szélen és középen is. Teljesen megérdemelt sikert arattunk, ha a támadások befejezésénél párszor jobb döntést hoztunk volna, nagyobb arányú is lehetett volna a különbség.

Fotó: Vas Népe/Unger Tamás (archív)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok