HÍREK

Hatalmasat küzdöttünk, de vereséget szenvedtünk az FTC otthonában

2020-10-03

Hatalmasat küzdöttünk, de vereséget szenvedtünk az FTC otthonában

Csapatunk 4-2-re kikapott a zöld-fehérek vendégeként, de így is vezeti a bajnokságot. Pápai Emőke duplázni tudott, Demeter Réka súlyos sérülést szenvedett.

Simple Női Liga, 6. forduló
FTC-Telekom-MTK Hungária FC 4-2 (3-2)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Sipos Katalin (Gavalla-Kulcsár, Bizderi)

Gólszerző: Vágó (11., 16.), Brandon (20.), Mosdóczi (83. - büntetőből) illetve Pápai (13., 39.)

Sárga lap: Kocsán (44.), Németh (83.), Diószegi (88.)

FTC-Telekom: Bednar - Mosdóczi, Róth, Zlidnis, Nagy Vir. (Németh D. 71.) - Fenyvesi, Brandon (Papp 78.), Pusztai - Cameron (Czellér 57.), Vágó (Nagy Vik. 71.), Ivanusa (Siklér 78.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Varga - Szemán-Tóth, Curless, Demeter (Cremer 23.), Németh L. - Bokor, Stefán, Kocsán - Mayer, Pápai, Diószegi.

Vezetőedző: Varga Attila

A Simple Női Liga 2020/2021-es szezonjának első örökrangadóját szombat délután rendezték a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az első öt forduló mindegyikét kapott gól nélkül megnyerő csapatunk a három győzelemmel és két döntetlennel álló FTC-Telekom otthonába látogatott.

Varga Attila vezetőedző dolgát nehezítette az együttes összeállításakor, hogy több játékosra (Pinczi Anita, Sain Anna, Palkovics Nóra, Farádi-Szabó Edina, Nagy Ágnes, Legendás Lora, Olivera Milunovic, Natalie Stephens) nem számíthatott sérülés, illetve a vírushelyzet miatt.

A rangadó első helyzete a hazaiak előtt adódott a 4. percben, de Brandon lekészítése után Fenyvesi átlövése elkerülte a jobb alsót. A következő támadásnál nem tudtunk felszabadítani, Cameron bombája viszont a rövid kapufáról kifele pattant.

A kezdeti hazai fölény után kiegyenlítettebbé vált a játék, és a 10. percben mi is veszélyeztettünk. Kocsán lopott labdát az ellenfél térfelének közepén, kapura emelt, a labda nem sokkal kerülte a jobb sarkot.

A következő öt percben három gólt is esett, melyből sajnos csak egyet szereztünk mi. Előbb a 11. minutumban Vágó Fanny cselezte be magát a tizenhatoson belülre, és a kapuba lőtt (1-0).  Két percre rá jött a gyors válasz, Szemán-Tóth passza után Pápai Emőke gyönyörűen átemelte a kimozduló kapust (1-1). Három perc múlva ismét Vágó volt eredményes, miután átemelte Vargát (2-1).

A 19. percben már kettővel mentek a hazaiak. Demeter Réka próbált a bal oldalon menteni, de hatalmas fájdalmak közepette a földre rogyott. A játékvezető nem állította meg a játékot, de zöld-fehérek nem rúgták ki a labdát, Elizabeth Brandon pedig 20 méterről a kapuba lőtt, Varga csak hozzáérni tudott a labdához (3-1).

Demeter természetesen nem tudta folytatni a játékot, Brianne Cremer érkezett a helyére. A cserét követően Szemán-Tóth középhátvéd lett, Cremer pedig a jobbhátvéd pozícióját foglalta el. Védőnket a mentők a Honvédkórházba szállították vizsgálatra.

A folytatásban kétszer is sanszunk volt visszajönni egy gólra. A 28. percben Pápai még az oldalhálót találta el a szöglet utáni kavarodást követően, 11 percre rá viszont már nem hibázott. Bokor remekül indította csatárunkat, aki egyedül vezette Bednar kapusra a labdát, és higgadtan a jobb alsóba lőtt (3-2).

Nem sokkal később ismét a vendéglátók kerültek nagy helyzetbe, de Pusztai a felső lécet találta el, így 3-2-es hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően két perccel Németh centerezett balról, Mayer fordulásból lőtt, de Bednar lehúzta a labdát. Az 50. minutumban Vágó vette célba 10 méterről a jobb alsót, de Varga magabiztosan védett.

Az elkövetkezendő 15 percben mezőnyjáték folyt a pályán, egyik csapat sem tudott igazán fogást találni a másikon. A 63. percben Varga óriási bravúrral felső lécre tolta a hazaiak löketét, Ivanusa bepofozta a kipattanót, de lesről, így maradt a 3-2.

Húsz perccel a vége előtt Vágó középre tartó gurítása nem okozott gondot Vargának.  A játékrész második felében elfáradó csapatunk már nem bírt újítani, míg a hazaiak folyamatosan friss embereket hoztak be, kihasználva az öt cserelehetőséget.

Tíz perccel a vége előtt még adódott egy apró sanszunk az egyenlítésre, de Kocsán balos, nem túl erős kísérletét könnyen fogta a kapus.

Hét perccel a vége előtt Németh buktatta Czellért a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Mosdóczi Evelin pedig a jobb alsóba lőtte, Varga balra vetődött (4-2). A véghajrára fordulva még Pápai lőtt kapásból a szöglet után, de Bednar a helyén volt.

Csapatunk 4-2-es vereséget szenvedett az ősi rivális otthonában, így elveszítette veretlenségét a bajnokságban.

Folytatás október 9-én, pénteken 14 órától az ETO FC Győr ellen hazai pályán a Magyar Kupában.

Varga Attila értékelése: - Tudtuk, hogy egy ki-ki mérkőzés lesz, egy jó csapat otthonában. Tisztában voltunk vele, hogy lesznek nehézségeink, de arra nem számítottam, hogy a Ferencvárosban hirtelen minden játékos bevethető lesz, az is, aki eddig nem. Arra sem számítottam, hogy a játékvezető Demeter Réka súlyos sérülésénél - amikor tisztán lehetett hallani a reccsenést, tisztán lehetett látni, hogy nem áll megfelelően a láb, üvöltött Réka a fájdalomtól, minden játékos őt nézte - továbbengedte a játékot, amiből megkaptuk a harmadik gólt. Ez döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Természetesen nem szeretném erre fogni, de ez egy súlyos hiba volt. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a csapatra, nagyon-nagyon jól küzdöttek, hatalmas emberi és szakmai tartásról tettek tanúbizonyságot, egy percig sem adták fel, ez is bizonyítja, nem véletlenül mi vagyunk a liga élén. Szeretnék eloszlatni egy félreértést, bár Csányi Diána ott ült a padon, szigorú orvosi tiltásra nem lehetett őt pályára küldeni. Összességében büszke vagyok a lányokra, és ők is az azok lehetnek magukra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok