HÍREK

Hét gólig meg sem álltunk Székesfehérváron

2022-10-15

Hét gólig meg sem álltunk Székesfehérváron

Csapatunk gólgazdag mérkőzésen nyert az újonc otthonában.

Simple Női Liga, 8. forduló
MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 0-7 (0-5)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó
Vezette: Kalmár Petra (Gyürüsi, Porkoláb)

Gólszerző: Vajda (5.), Csuhai (21.), Sipos (27., 54., 70.), Vachter (29., 31.)

Sárga lap: Székely (58.)

MOL Fehérvár FC: Terestyényi - Kántor (Réthalmi 76.), Romanoczki, Jánosi, Simon (Balla 80.) - Szabó (Földesi 80.), Székely - Farkas, Tenyei-Tóth, Földvári (Toldi 76.) - Szehofner (Kozma 59.).

Vezetőedző: Gajdóczi Tibor

MTK Budapest: Erős - Vajda (Bánfi 67.), Palama (László (67.), Vas, Pinczi - Farádi-Szabó - Magyarics (Murár 46), Milunovic - Csuhai, Vachter, Sipos (Tőzsér 70.).

Vezetőedző: Makrai László

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Liga 8. fordulójában veretlenül és kapott gól nélkül álló csapatunk az újonc, az első hét bajnokiján négy pontot gyűjtő MOL Fehérvár FC otthonában lépett pályára szombat délelőtt.

Az első kapura lövésünkre 9 másodpercet kellett várni, Sipos balról eleresztett lövését védte Terestyényi. Fölényünk már az 5. percben góllá érett, Milunovic balról átívelt a hosszúra, ahol az érkező Vajda Orsolya a hálóba lőtt (0-1).

A vezetést megszerzését követően nálunk volt többet a labda, de igazán komoly lehetőséget nem tudtunk kialakítani a kontrákra berendezkedő hazaiak ellen. Egészen a 21. percig, amikor Magyarics szerzett labdát a hazai tizenhatos előterében, majd Vachter, Milunovic és Csuhai Vivien volt a labda útja, fiatal támadónk pedig 12 méterről a léc alá lőtt (0-2).

A biztos vezetést tudatában sem vettünk vissza, melynek újabb három gól lett az eredménye négy perc leforgása alatt. A 27. percben Sipos Lilla szabadrúgása vágódott a hálóba (0-3), majd Vachter Fanni előbb Milunovic visszagurítása után a jobb alsóba (0-4), majd Pinczi okos passza után a bal alsóba lőtt (0-5).

A félidő hajrájában újabb gólt már nem sikerült szereznünk, de így is fölényes előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőre Magyarics sérülés miatt nem jött ki, Murár érkezett a helyére. Az 52. percben veszélyes kontrát vezettek a hazaiak, Erős viszont remekül mozdult ki a kapujából és el tudta ütni a labdát Farkas elől.

A játékrész első gólját Sipos szerezte, aki az 54. percben közelről bevágta az elé pattanó labdát (0-6).

A 67. percben vezetőedzőnk két helyen is változtatni kényszerült sérülés miatt, Palama és Vajda helyére László és Bánfi érkezett.

A 70. percben Sipos lőtt hatalmas gólt (0-7), mesterhármasa után átadta a helyét Tőzsérnek.

Az utolsó húsz percben már csal helyzetekig jutottunk, gólokig nem, így 7-0-ra nyertünk az újonc otthonában.

Csapatunk jövő hétvégén kupameccset játszik, október 22-én 13 órától az ETO FC Győrt látjuk vendégül a BKV Előre Sporttelepen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok