HÍREK

Kiszakadt a gólzsák az utolsó hazai bajnokin

2020-11-21

Kiszakadt a gólzsák az utolsó hazai bajnokin

Hét játékosunk is eredményes volt a Haladás-Viktória ellen, két ponttal vezetjük a bajnokságot az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó FTC-Telekom előtt. Az utolsó idei bajnokit a Kelen SC otthonában vívjuk december 5-én.

Simple Női Liga, 11. forduló
MTK Hungária FC–Haladás-Viktória 8-0 (3-0
)

Budapest, BKV Előre Stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Bana Gergely (Perák, Páhoki)

Gólszerző: Mayer (1.), Kocsán (5.), Stefán (41.), Németh (52.), Pápai (58.), Szemán-Tóth (65.), Csányi (67., 77.)
Sárga lap: -

MTK Hungária FC: Szőcs, Szemán-Tóth (Cremer 68.), Curless (Sain 81.), Pinczi, Németh - Kocsán, Bokor (Farádi-Szabó 88.), Csányi, Stefán - Mayer (Legendás 81.), Pápai.

Vezetőedző: Varga Attila

Haladás-Viktória: Németh V. - Balázs (Németh Zs. 55.), Horti, Jánosi, Kopcsándi (Varga 64.)) - Balogh, Németh M., Hajba (Simon 80.)), Harsányi - Németh A., Herczeg.

Vezetőedző: Szabados György

Szombat kora délután utolsó hazai bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk 2020-ban. A Simple Női Liga 11. fordulójában az ötödik helyen álló Haladás-Viktória együttesét láttuk vendégül a BKV Előre Stadionban zárt kapuk mögött.

A KÉSZ-St. Mihály FC elleni legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest nem állt Varga Attila vezetőedző rendelkezésére Nagy Ágnes, míg továbbra sem volt bevethető Diószegi Fanni, Palkovics Nóra, Demeter Réka és Natalie Stephens. Sérülése után viszont ismét keretbe került középpályásunk, Farádi-Szabó Edina.

Remekül kezdtük a szombathelyiek elleni mérkőzést, az első percben Mayer Zsófia góljával már meg is szereztük a vezetést (1-0). Nem kellett sokat várni a másodikra sem, négy minutummal később egyéni alakítása után Kocsán Petra lőtt a vendégek kapujába (2-0).

A gyorsan szerzett két gól után is maradtunk támadásban, irányítottuk a mérkőzést, és a szünet előtt még egy újabb találatot sikerült elérnünk. A 41. percben Stefán Bernadett csavart a bal felsőbe (3-0), 17 éves középpályásunknak ez volt az első találata az NB I-ben.

A fordulást követően sem lassítottunk, az 52. percben szép cselsorozat végén Németh Loretta volt eredményes (4-0). Hat perccel később a házi góllövőlistát vezető Pápai Emőke perdített kapásból Csányi bal oldali beadása után a jobb sarokba (5-0).

A 65. percben Csányi centerezett, Szemán-Tóth Barbara kapura lőtt, kísérlete pedig egy védőn megpattantva kötött ki a kapuban (6-0). A játékrész második felére fordulva Csányi Diána is beköszönt, szépen perdített a jobb alsóba (7-0).

A 77. percben Csányi megszerezte saját maga második, csapatunk nyolcadik gólját, miután tizenhat méterről a jobb felsőbe tekert (8-0).

A hajrában újabb gólnak már nem örülhettünk, Farádi-Szabó Edina visszatérésének viszont igen, játékosunk szeptember eleje után léphetet ismét pályára.

Győzelmünkkel vezetjük a bajnokságot, két ponttal előzzük meg az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó FTC-Telekom gárdáját.

Az idei utolsó bajnokinkra a válogatott Eb-selejtezője után, december 5-én 13:30-kor kerül sor a Kelen SC otthonában, Csepelen.

Varga Attila értékelése: - A múltkori, nem jól sikerült mérkőzés után csapatrészenkénti, és egyéni elbeszélgetések is történtek. Örülök, hogy a lányok megfogadták a tanácsaimat, javult a teljesítményünk, sokkal jobban játszottak, mint Makón. A pálya göröngyös, mély talaja megnehezítette, hogy a kombinatív futballunkat játszuk. Ennek ellenére remek meccsen vagyunk túl, pörgősen, agresszívan és nyugodtan játszott mindenki. Készülünk az utolsó bajnokira, ahol nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Gratulálok a csapatomnak!

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok