HÍREK

Kiütéses sikerrel jutottunk a kupa elődöntőjébe

2024-03-06

Kiütéses sikerrel jutottunk a kupa elődöntőjébe

Együttesünk a sorozat negyeddöntőjében 5-0-ra nyert hazai pályán a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen.

Simple Női Kupa, Negyeddöntő
MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 5-0 (2-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bognár Réka (Hegedüs-Baráth, Fontányi)

Gólszerző: Voila (13.), Zágor (15.), Mészáros (50.), Farkas Panna (62.), Barkóczi (87.)

Sárga lap: Pataki 43.)

MTK Budapest: Erős - László, Bokor (Palama 46.), Barkóczi, Pataki (Mészáros 46.) - Tenyei-Tóth, Murár, Végh (Farádi-Szabó 71.) - Csuhai (Legendás 71.), Zágor (Farkas Panna 46.), Voila.

Vezetőedző: Makrai László

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Bokros - Sajti, Ónodi, Koszo, Németh - Papp, Malesevic, Nagy L. (Pálnik 80.), Farkas Nina (Jovanovic 61.) - Trbojevic (Balázs Evelin 68.), Sovány (Horváth 80.).

Vezetőedző: Vajda Fandjo

A Simple Női Kupa negyeddöntőjében az előző körben a Fehérvár FC ellen továbbjutó csapatunk a Vasas Kubala Akadémiát kiejtő KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen lépett pályára szerdán.

Makrai László vezetőedző a néhány nappal ezelőtti FTC-Telekom elleni bajnokihoz képest hat helyen is változtatott a kezdőcsapaton a Puskás Akadémia FC-től 3-0-ás vereséget szenvedő szegediek ellen.

A mérkőzést remekül kezdtük és negyedóra elteltével már két góllal vezettünk! Előbb a 13. percben Chrysanthi Voila bal oldali szöglete Bokros kapus segítségével kötött ki a hálóban (1-0), két minutummal később pedig egy ellentámadást Zágor Bernadett fejezett be közelről (2-0).

Az első félidő hátralévő részében újabb gól már nem született, de így is magabiztos előnnyel mehettünk pihenőre.

A második játékrészre három friss ember érkezett a pályára, többek között a 15. születésnapját közel két hónapja betöltő Farkas Panna, aki most debütált felnőtt csapatunkban tétmérkőzésen.

Az 50. percben Mészáros Cecília távoli góljával növeltük háromra az előnyünket (3-0), majd a 62. percben a bemutatkozó Farkas is betalált (4-0).

A mérkőzés hajrája is tartogatott még egy gólt, a 87. percben Barkóczi Bernadett is eredményes volt, így kiütéses, 5-0-ás sikerrel jutottunk a legjobb négy közé a kupában.

Az elődöntőben, március 20-án hazai pályán az FTC-Telekom lesz az ellenfelünk, akik a mi találkozónkkal egyidőben rendezett mérkőzésen 7-0-ra diadalmaskodtak a DVTK ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-30 14:00 MTK Utánpótlás Sportközpont

MTK BUDAPEST U19

VS

FTC-TELEKOM U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok