HÍREK

Korai góllal győzelem az Astra ellen

2023-11-04

Korai góllal győzelem az Astra ellen

Csapatunk sorozatban a hatodik bajnoki meccsét nyerte meg.

Simple Női Liga NB I, 9. forduló
MTK Budapest-Astra HFC-Üllő 1-0 (1-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bognár Réka (Nyeste, Fontányi)

Gólszerző: Mészáros (9.)

Sárga lap: Barkóczi (54.)

MTK Budapest: Erős - László (Legendás 46.), Bokor, Palama, Pataki (Krizsán 86.) - Barkóczi (Tenyei-Tóth 86.), Murár (Farádi-Szabó 68.), Zágor - Dubuc (Végh 68.), Siklér, Mészáros.

Vezetőedző: Makrai László

Astra HFC-Üllő: Schvirján - Kövy, Véninger, Csolti, Lovász - Vidács, Kós - Antalicz (Gelb 46.), Balogh (Almási 65.), Szakonyi (Szuja 73.) - Tőzsér.

Vezetőedző: Király Bianka

A válogatott szünet után folytatódó Simple Női Liga NB I 9. fordulójában a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk a tabella 5. helyen álló Astra HFC-Üllő gárdáját fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia centerpályáján szombat délután.

Makrai László vezetőedző sérülés és betegség miatt Vajda, Voila, Vas és Csuhai játékára nem számíthatott, szeptember közepét követően viszont ismét bevethető volt Tenyei-Tóth.

Támadólag kezdtük a mérkőzést, a 4. percben Murár harcolt meg egy labdáért a jobb oldalon, majd beadott, középen Siklér védője szorításában kapásból lőtt, a középre tartó próbálkozást fogta Schvirján.

A 7. percben ismét Murár centerezett, ezúttal balról, Siklér tekerése az oldalhálóban kötött ki. A 9. percben a fölényünk azonban már góllá érett, Dubuc kapott remek indítást a jobb oldalon, lapos beadása a hosszún üresen érkező Mészáros Cecíliát találta meg, aki a hálóba lőtt (1-0).

A 11. percben majdnem válaszoltak a vendégek, de Lovász bombája a felső lécről fölé pattant, majd néhány perccel később Kövy fejese jelentett veszélyt.

A folytatásban is nálunk volt többet a labda, de igazán komoly lehetőséget nem tudtunk kialakítani. A 41. percben Véninger távoli szabadrúgását ütötte ki Erős, így előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A szünetben egy helyen változtatott vezetőedzőnk, Lászlót Legendás váltotta. A második félidő elején sem változott a játék képe, szinte végig az ellenfél térfelén folyt a játék, de a helyzetek elmaradtak.

A 69. percben az egy minutummal korábban beálló Végh került ziccerbe, de 12 méterről fölé lőtt. Két perccel később Mészáros laposan középre lőtt labdájáról centikkel marad le Siklér.

A 83. percben Barkóczi 18 méterről, középről lőtt, Schvirján kitolta a léc alól. A 89. percben veszélyes helyről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de Gelb mellé csúsztatott, így 1-0-ra nyertünk, sorozatban a hatodik bajnoki sikerünket arattuk.

Együttesünk a következő fordulóban a KÉSZ-St. Mihály-Szeged vendége lesz, az idegenbeli összecsapás november 11-én, szombaton 13:30-kor kezdődik a Szent Gellért Fórumban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:00 ÜLLŐ VÁROSI SPORTTELEP

ASTRA HFC-ÜLLŐ

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok