HÍREK

Korán vezettünk, de vereséget szenvedtünk az FTC otthonában

2022-04-02

Korán vezettünk, de vereséget szenvedtünk az FTC otthonában

Csapatunk a 2. percben vezetett, végül a hazaiak szerezték meg a három pontot.

Simple Női Liga, 15. forduló
FTC-Telekom–MTK Budapest 7-1 (3-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Molnár Réka (Gavalla-Kulcsár, Majorné Nagy)

Gólszerző: Pusztai (9., 66.), Vágó (40.), Ivanusa (43., 56.), Czellér (69.), Fenyesi (90+2), illetve Vachter (2.)

Sárga lap: Csigi (73.), illetve Tagyi (51.)

FTC-Telekom: Bednar - Németh Hanna (Demeter 57.), Csigi, Kulis (Papp 70.) - Czellér (Nagypál 79.), Pusztai (Sikér 70.), Csányi (Nagy Viktória 55.), Fenyvesi, Szabó - Ivanusa, Vágó.

Játékos-edző: Vágó Fanny

MTK Budapest: Varga - Vajda, Boyle, Pinczi (Tagyi 46.) - Nagy Virág, Taylor, Bokor (Vas 67.), Stefán (Farádi-Szabó 46.), Cremer (Haraszti 79.) - Vachter, Milunovic (Madrid 79.).

Vezetőedző: Farkas Attila

A válogatott szünet előtti fordulóban a tabella harmadik helyén álló csapatunk a listavezető FTC-Telekom otthonában lépett pályára szombat délután, ahol a bajnokság nyitómeccsén 2-1-re diadalmaskodtunk.

Az örökrangadót remekül kezdtük, Milunovic passzával Vachter Fanni indult meg a bal oldalon, egészen a kapuig vezette, majd a kimozduló Bednar mellett a hosszúba tekert (0-1).

A vezetésünk megszerzése után a hazaiak birtokolták a labdát, a 8. percben Vágó középről érkező, távoli lövésével próbálkoztak, melyet Varga magabiztosan fogott. Egy perccel később a jobb érkező szögletet Pusztai Sára elé fejeltük, aki kapásból a bal sarokba lőtt (1-1).

A mozgalmasan kezdődő mérkőzés 12. percben Vágó lőtt 14 méterről, Varga szép vetődéssel védett. A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani, egészen a 34. percig, amikor Fenyvesi elé pattant a labda, de a középpályás fölé lőtt.

A 38. percben Pusztai tekert 17 méterről, Varga viszont leért a jobb alsóhoz. A 40. percben Nagy Virág sérülése miatt kevesebben maradtunk hátul, Szabó beadott balról, Vágó Fanny pedig a hálóba fejelt (2-1).

A 43. percben Lara Ivanusa lőtte ki a jobb alsót (3-1), így kétgólos hazai előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben az első félidő végén megsérülő Pinczi helyére Tagyi érkezett, míg Stefánt Farádi-Szabó váltotta.

A 48. percben Boyle ment egy el labdaszerzés után a bal oldalon, beadásáról centiméterekkel maradt le Vachter.

Az 56. percben Ivanusa cselezte be magát a jobb oldalon az ötösön belülre, majd a hosszúba lőtt (4-1).  A 66. percben Demeter csúsztatott centikkel a jobb alsó mellé, Pusztai viszont nem hibázta el egy az egyben a ziccert Vargával szemben (5-1).

A 69. percben Czellér Dorottya elé pattant a labda a tizenhatoson belül, ő pedig kilőtte a jobb felsőt (6-1).

A 75. percben Vachter kapott remek labdát, de a kimozduló Bednar védeni tudott. A 85. percben Vágó lőtt hatalmas felső lécet, majd Vas és Vachter lövése jelentett veszélyt. A ráadás második percében Fenyvesi Evelin szerzett gólt, mellyel beállította a 7-1-es végeredményt.

A következő fordulóban hazai pályán látjuk vendégül a Haladás-Viktória együttesét.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok