HÍREK

Közeledik a nemzetközi élvonalhoz az MTK Hungária

2015-02-04

Közeledik a nemzetközi élvonalhoz az MTK Hungária

Potsdamban szerepelt négynapos teremlabdarúgó tornán - a III. Turbine Hallencupon - az MTK Hungária a közelmúltban. A viadalon a világ női labdarúgásának több élcsapata is szerepelt, és a rangos mezőnyben az MTK-s lányok sem vallottak szégyent. Nagy Lillával, a csapat egyik húzóemberével beszélgettünk arról, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a világelit csapataival vívott mérkőzések során.

– Nagyon vártuk ezt az utazást, immár második esztendeje a felkészülésünk egyik fénypontja a németországi teremtornán való részvétel. Hihetetlen az a hangulat, ami körülveszi az eseményt, magyar női labdarúgó csak fényévente találkozhat ilyen atmoszférával.

– Mit ad nektek ez a viadal a kiváló légkörön kívül?

– Hatalmas szó, hogy összecsaphatunk Európa élmezőnyébe tartozó gárdákkal. Az is nagy dolog, hogy ezeket a csapatokat most már esetenként meg tudjuk szorongatni. A sok sérültünk ellenére nem lépett át senki az MTK-n. Gólokat szereztünk, szépen futballoztunk és a csapategység területén is sikerült előrelépnünk, ebben a négy napban.

 Nincs tehát beláthatatlan távolságban az európai élvonal?

– Persze van még lemaradás, de évről-évre közelebb kerülünk a nemzetközi mezőny elejéhez. A Bajnokok Ligájában és a válogatott mérkőzéseken is megmutattuk, senki nem mehet már biztosra ellenünk.

 Idén a fiúkhoz hasonlóan ti is törökországi edzőtáborozással készülhettek a bajnoki tavaszra.

– Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy az MTK-nál ebben a tekintetben is azonos szintre emeltek minket a férfi csapattal. Rengeteget segíthet nekünk a jó körülmények között végzett munka, az ideális pályaviszonyok. Izgatottan készülünk az edzőtáborra és biztosak vagyunk benne, megháláljuk bajnoki szereplésünkkel a belénk fektetett bizalmat.

(Folytatjuk.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok