HÍREK

Küzdelem a mellrák ellen - Csatlakoztunk a Rózsaszín Október mozgalomhoz

2021-10-01

Küzdelem a mellrák ellen - Csatlakoztunk a Rózsaszín Október mozgalomhoz

Női labdarúgócsapatunk is csatlakozott a Rózsaszín október mozgalomhoz, amely a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

A mellrák elleni küzdelem világnapja minden évben október 1., ebben a hónapban pedig nemzetközileg is kiemelt figyelmet kap a mellrák elleni küzdelem. A világnak és a kezdeményezés célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét a betegség korai felismerésének fontosságára, valamint arra, hogy ennek érdekében mit kell megtenni önmagunknak.

Először 1991-ben használták a rózsaszín szalagot a mellrák túlélői, amit a Susan G. Komen Alapítvány adott ki. Azóta a világ minden táján ez a szimbóluma a mellrák elleni küzdelemnek.

A rózsaszín szalag csapatunk minden októberi mérkőzésén ott lesz a játékosokon, a bemelegítésre pedig rózsaszín-fekete pólóban vonulnak majd ki futballistáink.

Később kiadták a kék szalagot is 1996-ban (John W. Nick Alapítvány), hogy felhívják a figyelmet arra, hogy férfiak is megbetegedhetnek mellrákban.

A szalagok a reményt szimbolizálják, a félelem leküzdését segítik, s akik viselik, a szolidaritásukról tesznek bizonyságot. Az emlőrák a nőknél a leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatféleség.

Magyarországon évente több mint 9000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és hozzávetőlegesen 2000 nő hal bele a betegségbe.

Az emlőrák 50-65 év között a leggyakoribb, de ma már a fiatalabb nőket is érinti. S bár a férfiaknál meglehetősen ritka a melldaganat, mégsem példa nélküli.

Az utolsó októberi mérkőzést követően több pólót dedikálnak játékosaink, melyet felajánlunk a Rákellenes Ligának.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 15:00 DVTK EDZŐKÖZPONT

DIÓSGYŐRI VTK

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok