HÍREK

Magabiztos győzelem hazai pályán

2022-09-10

Magabiztos győzelem hazai pályán

Csapatunk két góllal nyert az újonc szegedi együttes ellen. Négy forduló után is kapott gól nélkül állunk.

Simple Női Liga, 4. forduló
MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 2-0 (2-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Alafi Beatrix (Majorné Nagy, Jakab)

Gólszerző: Vachter (18.), Sipos (34.)

Sárga lap: Papp (29.)

MTK Budapest: Erős - Vajda, Palama, Pinczi, Haraszti (Bánfi 25.) - Bokor, Murár (Csuhai 63.) - Vachter - Magyarics (Legendás 63.), Milunovic (Tőzsér 82.), Sipos (Farádi-Szabó 82.).

Vezetőedző: Makrai László

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Csontos - Juhász (Nagy 54.), Csizi, Marcea, Pilán - Suták (Rabi 85.), Sajti (Dékány 54.), Pacsuta (Farkas 67.) - Papp - Balázs, Knezevic.

Vezetőedző: Major László

A bajnokságot két győzelemmel és egy döntetlennel, kapott gól nélkül kezdő csapatunk a válogatott szünet után a KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen lépett pályára hazai környezetben a Simple Női Liga 4. fordulójában.

Az újonc szegedi együttes az FTC-Telekom elleni vereséggel kezdte a bajnokságot, a legutóbbi két találkozóján viszont nem talált legyőzőre, miután a Puskás Akadémia FC és az Astra-Activtek HFC-Üllő otthonában is döntetlent játszott.

Nem állhatott Makrai László vezetőedző rendelkezésére sérülés miatt Varga Luca, Barkóczi Bernadett, Tagyi Vivien és Vas Hajna, így Erős Evelin először kapott lehetőséget a bajnokságban, míg a védelem tengelyében Pinczi Anita volt Maria Palama párja, a középpályán pedig Murár Viktória kapott lehetőséget.

Kezdeményezően kezdtük a mérkőzést, a 3. percben Sipos csavarta kapura a jobb oldali szögletet, de Csontos menteni tudott. A 8. percben Balázs lőtt a kontra végén, de Erős biztos kézzel hárított. Egy minutummal később Vachter ment el a jobb oldalon, beadását Sipos nem sokkal fejelte a léc fölé.

A 13. percben Milunovic lőtte rá állítgatás nélkül az elé pattanó labdát, de Csontos lábbal kitolta, majd Haraszti centerezéséről centikkel maradt le szerb támadónk.

Négy perccel később Sipos fejelt Vachter szögletét követően, de ezúttal is a vendégek kapusa volt a végállomás, aki előbb lábbal, majd kézzel védett. A 18. percben már Csontos sem tudott menteni, amikor Vachter Fanni 25 méterről, középről nagy gólt lőtt a bal felsőbe (1-0).

A 25. percben kényszerű cserét hajtott végre vezetőedzőnk, a megsérülő Haraszti helyére Bánfi érkezett. Cserejátékosunk három perccel később lövőhelyzetet is teremtett magának, de Csontos hárított.

A 34. percben megdupláztuk az előnyünket: Milunovic tálalt Sipos Lilla elé, támadónk pedig kilőtte a hosszú alsót (2-0).

A félidő hajrájában Milunovic és Pinczi csúsztatása is alig ment mellé, de így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően öt perccel Vachter csinált egy gyönyörű védője mellett, de lövését a gólvonalról kifejelték. Egy percre rá ismét Vachter került helyzetbe, de öt méterről fölé fejelt.

A 60. percben Murár vállalkozott lövésre középről, de célt tévesztett. Nyolc perccel később Knezevic kapott remek labdát a bal oldalon, lövését biztos kézzel fogta Erős.

A 71. percben Sipos járt közel a duplához, fejese után viszont üggyel-bajjal menteni tudtak a védők.

A hajrában is mentünk előre, kisebb lehetőségeket ki is alakítottunk, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni. Csapatunk négy forduló után 10 ponttal és kapott gól nélkül áll a tabellán.

A következő fordulóban ismét hazai bajnoki vár csapatunkra, szeptember 17-én, 16 órától az Újpest FC gárdáját látjuk vendégül az BKV Előre Sporttelepen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok