HÍREK

Magabiztos sikert arattunk az újonc ellen

2021-08-28

Magabiztos sikert arattunk az újonc ellen

Harmadik bajnoki mérkőzését is megnyerte csapatunk, miután 4-0-ra diadalmaskodtunk a Soroksár SC ellen.

Simple Női Liga, 3. forduló
MTK Budapest–Soroksár SC 4-0 (3-0)

Budapest, BKV Előre Sporttelep
Vezette: Bognár Réka (Török, Dévai)

Gólszerzők: Sipos (19.), Vachter (27.), Taylor (33.), Pinczi (68.)

Sárga lap: Pinczi (57.), illetve Tenyei-Tóth (39.), Molnár (52.)

MTK Budapest: Varga - Vajda, Curless, Pinczi - Nagy Virág (Legendás 61.), Stefán (Pap 78.), Taylor, Vachter (Milunovic 61.), Haraszti (Tagyi 70.) - Sipos, Stephens (Madrid 70.).

Vezetőedző: Farkas Attila

Soroksár SC: Terestyényi - Győrik (Kocsis 70.), Ott, Váradi, Hodászi, Molnár - Nagy Viktória, Buzás (Benke 70.), Horváth (Patkós 61.), Tenyei-Tóth (Antalicz 46.) - Török (Fogl 61.).

Vezetőedző: Vágó Fanny

Az első két bajnoki mérkőzését megnyerő csapatunk a 3. fordulóban az újonc Soroksár SC ellen lépett pályára hazai pályán. Ellenfelünk eddigi egyetlen bajnoki mérkőzését a DVTK ellen 2-1-re elveszítette a pályán, a zöld asztalnál viszont 3-0-ra megnyerte, mivel egy miskolci játékos jogosulatlanul lépett pályára az egymás elleni találkozójukon.

Farkas Attila az előzetesen megadott kezdőcsapatán már a bemelegítés közben változtatni kényszerült, Brianne Cremer ugyanis megsérült, így Haraszti Fanni volt ott a pályán az első perctől.

A találkozót jól kezdtük, a 3. percben egy szépen eladott szögletvariációt követően Stephens lőtt a kapuba, de már lesen volt, így a gólt nem adták meg. A 10. percben Sipos kapott remek labdát, a kint álló kapus felett megpróbálta átemelni, de Terestyényi még vissza tudott vetődni és szögletre ütötte a labdát.

A 16. percben Sipos centerezésére Stephens érkezett, de a kapus testtel hárítani tudott, Stefán ismétlése után pedig hiába talált a kapuba amerikai csatárunk, les miatt ismét érvénytelenítették a gólt.

A 19. percben Nagy Virágot buktatták a jobb oldalon a tizenhatos közelében, a szabadrúgás mögé Sipos Lilla állt, támadónk pedig ballal a rövid sarokba tekert (1-0). Nyolc perccel később Nagy Virághoz került át a labda, elvitte embere mellett, lekészítése után pedig Vachter Fanni állítgatás nélkül a jobb sarokba lőtt (2-0).

A 30. percben közel jártak a szépítéshez a vendégek, ám Molnár fejesét Varga bravúrral kitolta a jobb alsóból.

Három minutummal később már hárommal vezettünk, a remekül betekert szabadrúgást Brianna Taylor bólintotta a kapuba (3-0). A 44. percben villámgyors kontrát vezettünk, melynek lezárásaként Sipos fejelt, Terestyényi vetődve hárítani tudott.

A fordulást követően tíz percet kellett várni az első lövésre, akkor Nagy Viktória középre tartó próbálkozását magabiztosan hárította Varga. Három perccel később Sipos szabadrúgása kerülte el a jobb sarkot.

A 68. percben tovább növeltük az előnyünket, a jobbról érkező kiváló szögletet Pinczi Anita 12 méterről remek mozdulattal a bal sarokba fejelte (4-0). Két perccel később többek között pályára lépett Ebony Madrid is, nyáron igazolt támadónk tétmérkőzésen most debütált csapatunkban.

Az utolsó tíz percben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, betalálni viszont már nem tudtunk, de így is magabiztos sikert arattunk, mellyel a harmadik bajnokinkat is megnyertük. 

Következő ellenfelünk az Astra-Activtek HFC-Üllő lesz idegenben szeptember 5-én, vasárnap 16:30-kor.

Farkas Attila értékelése: - A kezdés előtti kényszerű csere sem zavarta meg a csapatot, bár Fanninak az idő rövidsége miatt nem  könnyü dolga, jól megoldotta a feladatát. A magas presszinget, amit akartunk játszani megvalósítottuk, a mérkőzés 70-80 százalékában beszorítottuk a Soroksárt. A második félidőben párszor ki tudtak szabadulni, volt pár kisebb lehetőségük, de a védelmünk jól zárt, örülök, hogy nem kaptunk gólt. Készülünk az Astra ellen, ott is győzni szeretnénk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 19:00 BUDAÖRSI VÁROSI STADION

BUDAÖRS

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok