HÍREK

Magyar Kupa: Fölényes győzelemmel jutottunk az elődöntőbe

2021-03-06

Magyar Kupa: Fölényes győzelemmel jutottunk az elődöntőbe

Együttesünk tizenegy gólig meg sem állt Nyíregyházán. Pinczi, Pápai és Kocsán is mesterhármasig jutott, rajtuk kívül Diószegi és Stefán is betalált.

Országos Női Magyar Kupa, 4. forduló (negyeddöntő)
Nyíregyháza Spartacus FC–MTK Hungária FC 0-11 (0-6)

Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep
Vezette: Zimmermann Márió (Hovanecz, Suszter)

Gólszerző: Pinczi (6. - büntetőből, 24., 61. - büntetőből), Pápai (11., 42., 46.), Diószegi (27.), Kocsán (41. - büntetőből, 66., 85.), Stefán (90.)

Sárga lap: -

Nyíregyháza Spartacus FC: Molnár - Tóth C., Barta (Pekk 78.), Paranai, Csábi (Bukta 59.) - Bodnár, Urai, Bakó (Németh 59.), Kovács (Hrinkó 46.), Tóth N. (Benedek 78.) - Nagy.

Vezetőedző: Benkő Balázs

MTK Hungária FC: Samu - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi (Sain 62.), Németh - Bokor (Stephens 62.), Csányi, Kocsán - Mayer (Stefán 62.), Pápai (Legendás 62.), Diószegi (Farádi-Szabó 62.).

Vezetőedző: Tóth Mihály

December 5. után ismét tétmérkőzésen lépett pályára csapatunk, ellenfelünk a Magyar Kupa negyeddöntőjében az NB II Keleti csoportjában harmadik helyen álló Nyíregyháza Spartacus FC volt. A hazaiak a Csepel UP SE, a Szolnoki MÁV FC és a Nimród SE búcsúztatásával jutott el a negyeddöntőig, míg csapatunk az élvonalbeli ETO FC Győrt ütötte ki a legjobb 16 között.

Új vezetőedzőnk, Tóth Mihály első tétmérkőzésén Demeter Réka, Nagy Ágnes, Palkovics Nóra és Olivera Milunovic játékára nem számíthatott, viszont a februárban igazolt válogatott hálóőr, Samu Anna a kezdőcsapatban, míg a szintén idén érkező amerikai belső védő, Angela Boyle a kispadon kapott helyet.

Együttesünk támadólag lépett fel az összecsapáson, és már a 6. percben sikerült megszerezni a vezetést. Csányit buktatták a tizenhatos belül, a megítélt büntetőt pedig Pinczi Anita ballal higgadtan a bal sarokba lőtte (0-1).

Öt minutummal később már kettővel vezettünk, Diószegi indította Pápai Emőkét, fiatal csatárunk elhúzta a kapus mellett a labdát és a hálóba gurított (0-2). A 24. percben három gólosra növeltük az előnyünket, Csányi szögletét Pinczi öt méterről a kapu jobb oldalába fejelte (0-3).

A 27. percben Pápai szerzett labdát, a második gólnál az előkészítést vállaló Diószegi Fanni pedig a kapuba lőtt (0-4).

A félidő második felében is irányítottuk a játékot, és nem sokkal a szünet előtt további két gólt is szereztünk: előbb a 41. percben Kocsán Petrával szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0-5). A 42. minutumban Pápai meglőtte második gólját, miután a kapufáról kétszer is kipattanót bebombázta (0-6).

A fordulást követően sem lassítottunk, Pápai azonnal a kapuba talált, megszerezve saját maga harmadik, csapatunk hetedik gólját (0-7).

A 61. percben megkaptuk a harmadik tizenegyesünket is, a Kocsán ellen elkövetett szabálytalanság után Pinczi ezúttal sem hibázott a mészpontról, elérve ezzel a mesterhármast (0-8).

Vezetőedzőnk a 62. minutumban egyszerre kihasználta mind az öt cserelehetőségét, a három találatig jutó Pinczi és Pápai mellett Mayer, Diószegi és Bokor is elhagyta a pályát, érkezett a helyükre Sain Anna, Natalie Stephens, Legendás Lora, Sain Anna és Farádi-Szabó Edina.

A cserék után sem maradtak el a gólok, Kocsán duplájával már kilenc volt közte (0-9), majd a lefújás előtt nem sokkal játékosunk beérte Pinczit és Pápait a gólok számában, miután Szemán-Tóth beadását a bal felsőbe bólintotta (0-10).

A rendes játékidő utolsó percében két becserélt futballistánk állította be a 11-0-ás végeredményt, Farádi-Szabó felső lécről levágódó lövését Stefán Bernadett fejelte be.

Csapatunk így fölényes győzelemmel bejutott az elődöntőbe. Legközelebb a bajnokság tavaszi nyitányán lépünk pályára, március 16-án az FTC-Telekom ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Tóth Mihály értékelése: - A továbbjutásért jöttünk Nyíregyházára, melyet jó játékkal sikerült kiharcolnunk. Győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt. Gratulálok a lányoknak! Vasárnap pihenőnap van a csapatnak, hétfőtől pedig készülünk a következő megmérettetésre. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-20 18:00 SÁNDOR KÁROLY LABDARÚGÓ AKADÉMIA

MTK BUDAPEST

VS

FTC-TELEKOM

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok