HÍREK

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)

2015-10-22

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)

Az MTK Hungária FC játékosaival felálló, női labdarúgó-válogatott, Szuh Erika 46. percben szerzett góljával, 1-0-ás győzelmet aratott a törökök elleni Európa-bajnoki selejtezőn a Groupama Arénában.

A magyar és a török válogatott is vereséggel kezdte az Eb-selejtező sorozatot, ezért mindkét együttes számára kiemelt jelentőséggel bírt a szerda délutáni, egymás elleni összecsapás. A hazai együttes számára azért is fontos volt a győzelem, mert a csoportban kizárólag a töröknél erősebb csapatok vannak a riválisok között. A Groupama Arénában, mintegy 3000 szurkoló előtt léptek pályára a válogatottak, vagyis minden körülmény adott volt ahhoz, hogy jó meccset játsszon a két együttes. 

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória, Tóth Gabriella – Hummel-Smuczer Angéla, Csiszár Henriatta (Fenyvesi Evelin, 71.) – Jakabfi Zsanett, Szuh Erika, Sipos Lilla (Nagy Lilla, 77.) – Vágó Fanny (Rácz Zsófia, 89.)
Gólszerző: Szuh a 46. percben 

– Elsősorban a helyzetkihasználással voltak problémáink a mérkőzésen, hiszen amikor gólt rúghattunk volna, és ezzel lehetőségünk lett volna arra, hogy megnyugodjunk, kihagytuk a lehetőségeket, és ezzel talán még idegesebbé váltunk – értékelt a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának, a lefújás után Markó Edina szövetségi kapitány. – A szünetben megbeszéltük, mi lehet a megoldás a problémára, és bár sikerült gyorsan gólt szereznünk, a további találatok elmaradtak, így nem nyugodhattunk meg teljesen. A végén kicsit magunkra húztuk a törököket, de a legfontosabb, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Szeretnénk megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, és ilyen hangosan buzdítottak bennünket, ez végig nagy segítséget jelentett a lányoknak. 

A magyar válogatott szerdai győzelmével pontszámban utolérte következő ellenfelünket, a horvát nemzeti tizenegyet. Folytatás vasárnap, 16:00 órától Eszéken. 

(Forrás: mlsz.hu)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok