HÍREK

Makrai László: “A játék minden területén szeretnénk fejlődni az őszhöz képest”

2023-01-11

Makrai László: “A játék minden területén szeretnénk fejlődni az őszhöz képest”

Felnőtt csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a felkészülésről és a fiatalok szerepéről.

Az őszi szezon végeztével miként nézett ki a csapat programja a felkészülés kezdetéig?

- A december elején lejátszott utolsó mérkőzésünk után volt egy hosszabb pihenő a csapatnak, majd mindenki kapott futó és erősítő programot, melyet becsülettel el is végeztek a lányok. Fontos volt, hogy a hétfői első edzésen ne a nulláról induljunk. Örömteli, hogy az ősz végén sérülés miatt hiányzó játékosaink közül majdnem mindenki felépült, így ők is a csapattal kezdhették meg a felkészülést. Egyedül Bokor Blanka hiányzik, de szerencsére a műtét után az ő rehabilitációja is jól halad.

Hogy néz ki a felkészülési program?

- A felkészülés elején az állóképesség fejlesztésén lesz a hangsúly, majd jönnek a dinamikus dolgok, a felkészülési találkozókkal pedig a meccsterhelést is megkapja a csapat. Nagyon hosszú lesz a felkészülés, hiszen az első bajnokinkra csak március közepén kerül sor. Tartalmas időszak elé nézünk, melyet próbálunk minél változatosabbá tenni, a munkát megtörve pedig február közepén kap majd néhány nap pihenőt az egész csapat.

Melyek azok a területek, ahol előre kell lépni az őszhöz képest?

- A játék minden területén szeretnénk fejlődni az őszhöz képest. A védekezésünk összességében jól működött, hiszen tíz bajnokin gólt sem kaptunk, viszont a rangadókon sajnos sokszor a kapunkba találtak, tavasszal ezt nem szeretnénk újra átélni. Támadásban is előre kell lépnünk, mert helyzetekig eljutottunk sokszor, a befejezésekbe viszont többször hiba csúszott, tudunk mi annál több gólt lőni, mint az ősszel szerzett negyven. Emellett természetesen szeretnénk új taktikai dolgokat is begyakorolni, mellyel remélhetőleg meg tudjuk majd lepni ellenfeleinket tavasszal.

Az utánpótlásban nevelkedő fiatalok is lehetőséget kapnak majd a felkészülés folyamán?

- Már a nyári felkészülési időszakban is több utánpótlás játékost megnéztünk, hogyan teljesítenek az első csapatban az edzéseken. Ez most sem lesz másképp, ezúttal is több fiatalnak szeretnénk lehetőséget adni, hogy megmutassák magukat. Ők minden bizonnyal a felkészülési mérkőzéseken is pályára lépnek majd. Oda kell figyelnünk az ő terhelésükre, hiszen az up-bajnokságok már február második felében folytatódnak, így mi még bőven benne leszünk a felkészülésben, amikor ők már tétmérkőzést játszanak. Elmondható, hogy nem csak a felkészülési időszakokban, hanem a szezon során végig figyelemmel követjük az utánpótlásunkban pallérozódó tehetségeket, így tisztában vagyunk vele, ki milyen állapotban van, illetve hogyan teljesített az aktuális bajnoki fordulóban. A fiatalok bevetésére jó példa, hogy az MTK utánpótlásában nevelkedő Bánfi Gréta és Tőzsér Vanda amellett, hogy pályára léptek up-bajnokikon is, folyamatosan az első csapattal készültek és játszottak a Simple Női Ligában, valamint az U19-es csapat alapembere, Végh Adrienn be tudott mutatkozni az élvonalban. Bízunk benne, hogy idővel minél több fiatalt be tudunk építeni az első csapatba.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok