HÍREK

Makrai László: “A munka nagy részét elvégeztük, szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot”

2022-08-11

Makrai László: “A munka nagy részét elvégeztük, szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot”

Csapatunk vezetőedzőjével, Makrai Lászlóval beszélgettünk a felkészülésről, a fiatalokról és a szezonrajtról.

Hogyan értékeled a felkészülést, mennyire sikerült elvégezni a tervezett munkát?

- Hat hét állt rendelkezésemre az első bajnoki mérkőzésig, hogy mind egyénileg, mind csapatszinten feltérképezzem a játékosokat. Úgy érzem, sikerült szinte teljes mértékben felkészülni a rajtra. Persze vannak még kisebb hibák, de ezeket menet közben úgyis korrigálni fogjuk. A lányok vevők a közös munkára, jó velük együtt dolgozni.

Augusztus elején Lipóton készült az együttes, hasznosnak értékeled az edzőtábort?

- A körülmények parádésak voltak, minden feltétel adott volt a munkához és a regenerálódáshoz egyaránt. Jót tett a csapatnak, hogy közel egy hétig “össze voltunk zárva”, sikerült összecsiszolódni a keretnek, az újak, valamint a fiatalok beilleszkedése is jól sikerült. Sokat edzettünk, átbeszéltük, mit szeretnénk játszani a szezon során, mi az a filozófia, amely mentén dolgozunk. Hasznos volt az a néhány nap, jól volt kimozdulni a megszokott, szürke hétköznapokból.

Klubfilozófiánk része, hogy minél több fiatal, tehetséges játékosnak adjunk lehetőséget. Velük mennyire vagy elégedett?

- Nagyon meg vagyok elégedve az utánpótlásunkból felkerült, és az újonnan igazolt fiatalokkal. Ahogy a fiúknál, itt is nagy különbség van az utánpótlás és a felnőtt foci között, de beálltak a sorba, a munkát teljes mértékben meg tudták csinálni. Jól képzett fiatalokról van szó, a taktikai dolgokat is meg tudják oldani. Kisebb hibák még természetesen vannak, de ez normális is, hiszen gyorsabb a játék, rutinos futballisták ellen játszanak. Jó az arány a csapaton belül a fiatalok és az idősebbek között, a vezérek pedig megvannak, akik tudják magukkal húzni a fiatalokat, ők pedig hallgatnak rájuk. Nyugodtan számíthatok bármelyik fiatalra a tétmérkőzéseken, mert tudom, nem fognak csalódást okozni.

Mit vársz az új, immár 12 csapatos bajnokságtól?

- Személyesen és felvételről is több mérkőzést láttam a tavalyi szezonból, de ez nyílván egy teljesen másik bajnokság lesz, már csak a létszámbővítés miatt is. A felkészülés alatt játszottunk a Diósgyőrrel és az ETO-val, de messzemenő következtetéseket azokból a találkozókból nem szabad levonni. Rajtuk kívül nyílván a Ferencváros komoly játékerőt képvisel, de a Haladás és a Puskás Akadémia is jó szezont futott tavaly. A feljutókat kevésbé ismerem, de egyetlen csapatot sem szabad lebecsülnünk, mindenki ellen a maximumot kell adnunk.

Hétvégén következik az első bajnoki, mire számítasz a felcsúti találkozón?

- Szerencsére a keret összes tagja rendelkezésre áll, bízom benne, az utolsó edzéseken nem jön közbe semmi. A felkészülés alatt csak kisebb sérülések, betegségek miatt estek ki játékosok, de már mindenki egészséges és várja a lehetőséget. Nem lehet más a célunk, mint jó eredményt elérni idegenben, ami nem lesz egyszerű. A Puskás egy agresszív csapat, hazai pályán ők is szeretnék jól kezdeni a bajnokságot, erre fel is vagyunk készülve. Remélem, csak mi tudunk nekik meglepetést okozni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok