HÍREK

Makrai László: “A munkát elvégeztük, várjuk a rajtot”

2024-03-01

Makrai László: “A munkát elvégeztük, várjuk a rajtot”

Felnőtt csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a felkészülésről és a tavaszi szezon kezdetéről.

Ismét egy hosszú felkészülési időszakon van túl a csapat, hogyan értékeled az elmúlt közel két hónapot?

- A tervezett munkát el tudtuk végezni, erős, külföldi csapatokkal sikerült edzőmérkőzéseket játszanunk, ahol az eddig elsajátított dolgok mellett egy-két újdonságot is tudtunk gyakorolni. Összességében jónak ítélem meg a felkészülést, de, hogy pontosan milyen munkát végeztünk, arra majd a tétmérkőzések adnak választ. Várjuk a szombati rajtot, szeretnénk jól kezdeni a tavaszt.

Akárcsak a bajnokság többi élcsapata, az utolsó két hétben több válogatott játékos sem állt a csapat rendelkezésére, mennyiben módosította ez a közös munkát?

- Igen, több játékosunk, alapemberünk is hiányzott az elmúlt két hétben, csütörtöktől tudtunk újra együtt készülni. Ettől függetlenül a munka nem állt meg, fiatalokkal töltöttük fel a keretet, így jó létszámban tudtunk gyakorolni. Több akadémistánk a felkészülés során már csatlakozott az első csapat keretéhez, ők gyorsan fel tudták venni a ritmust.

A felkészülés során több olyan csapattal is találkoztunk, akik tavaly a nemzetközi porondon is megmérettették magukat, miket tudtunk tanulni ezekből a mérkőzésekből?

- Fontos volt, hogy minél erősebb külföldi csapatokkal találkozzunk, hiszen a tavasz is rangadókkal indul. Két osztrák csapat mellett volt román és szlovák ellenfelünk is, akik ellen a védekezésünket tudtuk fejleszteni. Emellett támadásban is voltak szép dolgaink, az összes találkozót hasznosnak ítélem. Természetesen jól mutat, hogy ezeken a meccseken veretlenek maradtunk, de ezekből az eredményekből nem szabad kiindulnunk.

Hosszú, tétmérkőzés nélküli időszak után azonnal komoly találkozók következnek, hogy készül a csapat az egy hét alatt sorra kerülő két rangadóra és a kupa negyeddöntőjére?

- Természetesen nem panaszkodunk, becsülettel beleállunk a feladatba, viszont furcsának tartom, hogy a tavalyi és az idei szezonban is egymást követi az FTC és az ETO elleni bajnoki. A kupa lebonyolítása is érdekes, hiszen több hónap szünet után a negyeddöntő az első két tavaszi bajnoki között kerül megrendezésre. Így kezdünk rögtön három erős meccsel egy hét alatt, ez még a férfiaknál is tud fejfájást okozni. Ennek ellenére nem lehet más a célunk, mint jó eredményeket elérni a rangadókon, a kupában pedig továbbjutni a legjobb négy közé.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok