HÍREK

Medgyes: „Éjjel-nappal a bajnoki címen jár az eszem”

2015-10-02

Medgyes: „Éjjel-nappal a bajnoki címen jár az eszem”

Hosszú évek egyeduralkodása után lett második a női labdarúgó-bajnokságban az MTK Hungária FC. Medgyes Péter, vezetőedző ezt nem akarja ennyiben hagyni. A vele készült interjúból kiderül, hogy bármit megtenne a sikerért.

– Második helyen állunk a tabellán, egyáltalán nem szerepelünk rosszul. Látva az eredményeket, a játékot, a lelkesedést, nyoma sincs annak, amiről korábban beszéltünk, hogy a lányok a bajnoki cím elvesztése miatt elkedvetlenedtek volna. Mégis úgy érzem, kicsit pszichológusnak  is kell lenned hogy fenn lehessen tartani a formát, motiválni lehessen a csapatot.

– Az biztos, hogy az MTK női csapatától mindenki, mindig azt várja, hogy az első helyen legyen, függetlenül attól, hogy nagyon komoly konkurens érkezett két éve az NB I- be. Tény, hogy kicsit többet kell a női lelkekkel foglalkozni, viszont, ha sikerül feltüzelni, lelkesíteni őket, akkor szinte megállíthatatlanok, és ezt látom a tréningeken is. Nyár óta rendkívül komoly edzésmunkát kezdtünk el felépíteni és mélyen belenyúltunk a fizikai fejlesztésbe is. Sikerült leigazolni Havrán Józsefet, erőnléti edzőnek, aki nagy nyereség a csapatnak. Nyáron összeszámoltam az edzéseket, egy hónap alatt másfél havi munkát sikerült elvégezni, és itt csak a mennyiségre gondolok. Bízom benne, hogy minőségben is sikerült előrelépni. Fantasztikusan dogoztak a lányok. Ez a szezon elejét meg is fogta, nem vagyunk olyan gördülékenyek, fordulékonyak, de ez a természetes folyamat része. Nem lebecsülve, lenézve a Feminát, de a 2-0 ellenük, mindent elárult számomra. A kívülállóknak valószínűleg nem, de ott lehetett látni, hogy fáradtak a lányok.

– Lehet, hogy erre rámegy a bajnokság eleje?

– Az őszi szezont bevállaltam, hogy legyen „gyengébb” az eredmény, a teljesítmény, de tavaszra kirobbanó erőben és formában lévő csapatot szeretnék látni. Egy vereségünk van a Ferencváros ellen, bízom benne, hogy nem is lesz több, bár velük hihetetlenül nehéz lesz felvenni a harcot. Már alig várom a következő meccset ellenük, hogy lássam, mivel léptünk előrébb, miben tudtuk megközelíteni, megelőzni őket.

– Voltak a keretben is változások. A sajtóban a legtöbbet a kapusunk Olaszországba szerződésével foglalkoztak. Mennyire sikerült őt pótolni?

– Szőcs Rékát, a magyar mezőnyben, de közép-európai viszonylatban is elveszíteni, bármelyik csapat számára nagy érvágás lenne, és ez ránk is igaz. Nem mintha nem bíznék a fiatal Varga Lucában, vagy Káli Zsuzsában, de Réka, úgy a fizikumánál, mint tapasztalatánál fogva kiemelkedő erőssége volt csapatunknak. Jó hír viszont, hogy Varga Luca hamar felvette a kesztyűt és ebben méltó partner Káli Zsuzsa is. Nincs katasztrófa, megversenyeztetjük őket. Állok elébe ennek a szezonnak, viszont várom a pozitív visszajelzést mindkettőtől, hogy télen ne kelljen két kapust igazolnom.

– Hogy sikerült a mezőnyjátékosokat beépíteni?

– A védelem, a középpálya és a támadósor is azzal erősödött legtöbbet, hogy meggyógyultak a sérültjeink és nem utolsó sorban Nagy Ágit és Pinczi Anitát sikerült le, illetve visszaigazolni. Mindkettő kiemelkedően pozitív hatással van az együttes játékára. Harc kezdődött a csapatba kerülésért, amit eddig nem nagyon ismertek a lányok, így tulajdonképpen ők rakják össze a csapatot nem is én. A heti munka, a hozzáállás, a viselkedés rendkívül fontos számomra. Csak ezeket összegzem hétvégén és kiírom az összeállítást. 

– Egyre több posztra van két azonos szintű játékosod…

– Pontosan. Kiindulva a tavalyi, illetve a két évvel ezelőtti bajnoki döntőből, amikor rengeteg sérültünk volt, nem tudtam posztra cserélni, alig voltunk meg, nagyot változott a világ. Most ’hál Istennek megváltozott, és elképesztően élvezem ezt a munkát. Huszonhárom női játékossal számolni, ilyen még nem volt az életemben, úgyhogy ez mindenképpen pozitívum.

– Említetted, hogy hosszú távra terveztek, hiszen másfél havi edzésmunkát egy hónap alatt végeztetek el. A távlatokban viszont benne van az is, hogy a versenykiírás megváltozhat, megszűnhetnek az amatőr szerződések 2016-tól. Erre mennyire lehet felkészülni?

– Azt, hogy milyen változások lesznek, még azért megvárnám, mert egyelőre képlékeny a dolog. Úgy látom, ha jó irányba akarunk elindulni, akkor ez közös munka lesz. Mindenkinek megvan a maga szerepe ebben, és megfelelő előrelátással nagyot fogunk nyerni ezzel a lehetőséggel. Természetesen a szervezés az MTK vezetőségének dolga, döntése, de kiváló napi kapcsolatban vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy ebből jól fogunk kijönni. Ha komolyan gondoljuk a jövőt, akkor el kell gondolkodni azon, hogy igazoljunk külföldről játékosokat, mert itthon kicsi a merítési lehetőség. Kiugró tehetség ritkán van. Nincs ehhez hozzászokva az MTK női csapatának szurkolótábora, illetve ez az egész közeg, de biztos vagyok benne, hogy nyitottabbaknak kell lennünk, és megpróbálni elmenni ebbe az irányba is. A fiúknál Thiamot és Ramost is megszokták, megszerették a drukkerek.

– Amikor legutóbb beszélgettünk azt mondtad, azzal fekszel, azzal kelsz, hogy visszaszerezzük a bajnoki címet. Most mi a helyzet?

– Azóta már nem is fekszem, csak álmodozom erről – mondja mosolyogva, zárásként. – Érzi is a családom – már most – a feszültséget bennem. Lépten-nyomon csak arra gondolok, azon spekulálok, hogy mit tudnánk javítani a munkánkon, mert csak erre hagyatkozhatunk. Folyamatosan azon kell dolgoznunk, hogy utolérjük, túlszárnyaljuk a Ferencvárost, ami nem egyszerű. A Rocky című filmből indulunk ki, biztos láttad, hogy az orosz bokszoló, milyen körülmények között készült, és meddig jutott. Ezzel bíztatom magam. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok