HÍREK

Medgyes Péter: - Nem mindennapi élmény!

2015-01-27

Medgyes Péter: - Nem mindennapi élmény!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 2015. január 31-e és február elseje között rendezik a Internationaler Turbine Hallen Kupát, Potsdamban. A nívós sporteseményre, az évtizedes német – magyar barátságra való tekintettel ismét meghívták az MTK Hungária FC-t. A vezetőedzővel beszélgettünk.

– Speciálisan nem készültünk erre a tornára, mindössze annyiban, hogy műfüves edzéseket végeztünk, mert Potsdamban is műfüves, palánkos pálya van a csarnokban. Ez a torna része a téli felkészülésünknek, remekül szolgálja a lányok terhelését – kezdi Medgyes Péter vezetőedző, aki minden játékosának szeretne lehetőséget adni ezen a remek tornán.

– Több sérültünk is van, de utazik az egész csapat, hogy közösségben legyenek a lányok. A sérültek közül is lesz, akit néhány percre bevetek, hogy mindenki lehetőséget kapjon. Négy napot tölthetünk együtt, ami nagy hasznára válik a csapatnak. És nekem is, hiszen ilyenkor lehet a legnyugodtabban leülni egy-egy játékossal négyszemközt beszélgetni. Tavaly is részt vettünk ezen a megmérettetésen, nagyon pozitívan értékelem. Fantasztikus csapatok ellen tudunk játszani. Nem mindennapi élmény ez, beleértve a környezetet, a hangulatot.

Pádár Anitáék pénteken délelőtt szállnak repülőgépre, délután fél ötkor pedig már nagypályás meccset játszanak a házigazda második csapatával.

A legnehezebb nap a szombati lesz, aznap az MTK-ás lányok négyszer lépnek pályára. A hivatalos megnyitó után, délután háromnegyed háromkor a lengyel Gornik Leczna, egy órával később a Potsdam első csapata, majd fél hatkor – a legutóbbi BL ellenfelük –, az osztrák Neulengbach, végül hét óra előtt nem sokkal ismét a Gornik ellen játszanak az MBS Arénában.

– Kicsit furcsa szituáció, hogy az osztrák Neulengbach ellen ismét pályára lépünk, hiszen a Bajnokok Ligájával kapcsolatosan volt némi harc a két klub között. De azért vagyunk sportolók, hogy megoldjuk az ilyen helyzeteket. Az élet megy tovább. Jó meccseket várok. A lengyeleket nem ismerem, nem láttam még őket játszani. A többi együttes előttünk jár, nem kell őket bemutatni. Azon vagyunk, hogy utolérjük őket – nyilatkozta a szakember.

A torna utolsó napján délelőtt fél tizenegykor a Turbine Potsdam ellen kezd az MTK Hungária FC, a csoportkört pedig délben zárja az osztrák Neulengbach ellen. A keresztbejátszás délután egy órakor kezdődik, a helyosztókra pedig délután két óra és fél négy között kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok