HÍREK

Megvan az új vezetőedző: "Határozott elképzelésünk volt"

2021-01-07

Megvan az új vezetőedző: "Határozott elképzelésünk volt"

Tóth Mihály veszi át az MTK Hungária FC felnőttcsapatának irányítását, miután mindenben megállapodtunk a szakemberrel.

A 46 esztendős Tóth Mihály profi játékosként komoly karriert futott be, hiszen pályafutása alatt közel 300 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben, és  108 gólt szerzett. Bajnoki aranyéremet egyszer, Magyar Kupa-győzelmet kétszer ünnepelhetett, a 2003/2004-es kiírásnak pedig ő lett a gólkirálya. Belgiumban, Franciaországban, Norvégiában és Görögországban is légióskodott, legnagyobb sikerét külföldön a norvég Fredrikstad együttesével érte le, akikkel kupagyőztes lett 2006-ban.

Visszavonulása után Nagykőrösön, Jászapátiban, Monoron és a Vasas Kubala Akadémiánál is dolgozott edzőként, majd 2017 októberétől tavaly novemberig a férfi NB I-ben tevékenykedett: a 2019-es esztendő legjobb edzőjének megválasztott Kuttor Attila munkáját segítette Mezőkövesden, a kövesdi klub sikereiből ő is komolyan kivette részét asszisztens edzőként.

- Ő volt az elsőszámú jelöltünk, ugyanis határozott elképzelésünk volt arról, milyen szakemberre van szükségünk. Fontos volt, hogy a kiszemelt pedagógiailag kifogástalan legyen, természetesen elvárás volt a szakmai felkészültség, és az is, hogy a leendő edzőnknek a felnőtt futball mellett legyen tapasztalata az utánpótlásban is, mert nálunk jelentős átjárás van a felnőtt csapat és az UP-egyesületek között, hiszen célunk minél több sajátnevelésű játékos beépítése. Tóth Mihály idehaza a legmagasabb szinten dolgozhatott az elmúlt időszakban, komoly szerepet vállalt előző egyesületénél a heti edzésmunka és a taktika kialakításában is. A stílust tekintve az elvárásunk az, hogy az új vezetőedző a domináns támadófutballra törekedjen, Tóth Mihály pedig az eddigi csapatainál mindig ebben a szellemben dolgozott - mondta a döntés okairól Csopaki István szakágvezető.

Természetesen Tóth Mihállyal is készítettünk bemutatkozó interjút, az új vezetőedzőnkkel készített cikk is olvasható lesz honlapunkon.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok