HÍREK

MK: Pápai négy gólt lőtt, fölényes sikerrel jutottunk a legjobb nyolc közé

2020-10-09

MK: Pápai négy gólt lőtt, fölényes sikerrel jutottunk a legjobb nyolc közé

Csapatunk péntek délután hét góllal győzte le az élvonalbeli ETO-t a kupa 3. fordulójában.

Országos Női Magyar Kupa, 3. forduló
MTK Hungária FC–ETO FC Győr 7-0 (4-0)

Budapest, BKV Előre Stadion
Vezette: Urbán Eszter (Gavalla-Kulcsár, Nagy)

Gólszerző: Pápai (12., 18., 67., 87.), Diószegi (35.), Mayer (39.), Szemán-Tóth (51.)

Sárga lap: Pacsuta (65.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Cremer, Curless, Szemán-Tóth, Németh - Bokor, Pozsár (Pap 68.), Stefán - Mayer (Mislai 77.), Pápai, Diószegi (Zahár 68.).

Vezetőedző: Varga Attila

ETO FC Győr: Borok (Bokros 46.) - Gaál, Fleck, Maráz, Kránicz (Romanoczki 46.) - Horváth (Tillinger 46.), Vida, Öreg, Sali (Pacsuta 46.), Zsédely (Rublík 46.) - Bódai.

Vezetőedző: Kulcsár Zsolt

A Simple Női Ligát vezető csapatunk péntek délután megkezdte szereplését a Magyar Kupában, a 3. fordulóban az élvonalbeli ETO FC Győr volt az ellenfelünk.

Két együttes a bajnokság során már találkozott egymással, akkor Magyarics Zoé és Pápai Emőke első félidőben talált be, míg a szünet után Kocsán Petra duplázott, így 4-0-ra diadalmaskodtunk.

Az összecsapáson Varga Attila vezetőedző nem számíthatott Pinczi Anita, Sain Anna, Palkovics Nóra, Farádi-Szabó Edina, Nagy Ágnes, Legendás Lora, Olivera Milunovic, Natalie Stephens, Kocsán Petra és Demeter Réka játékéra sérülés és betegség miatt. Így a kezdőcsapatban kapott helyet a Kelen SC elleni bajnokin bemutatkozó Pozsár Ramóna, míg a kispadon foglalt helyet a szintén akkor debütáló Zahár Flóra és Pap Nóra, valamint a tétmérkőzésen először keretben lévő Mislai Fruzsina.

Fél percet kellett várni az első lövésre, Pápai készítette vissza lövésre Bokornak, de 20 méteres csavarását Borok hárította. A 3. percben már közelebb jártunk a vezetéshez, Pozsár indítása után Mayer kiszorított helyzetből középre tette a labdát a kimozduló hálóőr mellett, Pápai a hosszún becsúszva még hozzá tudott érni, de kapura irányítani már nem tudta a játékszert.

Öt minutummal később Diószegi csapta be egy csellel emberét, de 22 méteres, középről eleresztett bombája elkerülte a kaput.

A 12. percben viszont már 1-0 állt az eredményjelzőn, Stefán lövése Pápai Emőkét találta meg a tizenegyespont magasságában, csatárunk pedig állítgatás nélkül a kapu közepébe lőtt, Borok csak hozzáérni tudott a labdához (1-0).

A 18. percben tovább növeltük az előnyt, egy előrerúgott labdába belecsúsztatott a védő, Pápai több méteres hátrányból lefutotta, majd higgadtan a rövid alsóba lőtt (2-0). Két percre rá ott lehetett volna a harmadik is, de Stefán hiába emelte el a kapus mellett, a kapufáról kifelé pattant a labda. A következő támadásból Pápai a kapuba lőtt Németh centerezése után, de lesen helyezkedett, így a játékvezető nem adta meg a találatot.

A félidő felénél Bokor ívelt a védők mögé, Németh viszont ziccerben a jobb alsó mellé helyezett. A 33. percben Szemán-Tóth járt közel a gólhoz, ám Borok bravúrral szögletre mentett. A pontrúgást Diószegi végezte el balról, és a labda a rövid sarokban kötött ki (3-0). Négy percre rá Diószegi ugratta ki Némethet, aki középre húzott, kicselezte védőjét, viszont a jobb alsóba visszalőtt labdáját kitolta a hálóőr.

A vendégek a 39. percben jártak a legközelebb a gólhoz, Öreg szabadrúgása után Vida kapáslövése lecsúszott. A következő támadásból mi viszont betaláltunk, Maráz és Borok nem értette meg egymást, Mayer lecsapott a labdára, elvitte a kapus mellett és a üres kapuba passzolt (4-0).

A hátralévő pár percben már nem változott az eredmény, így négygólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második félidő ritkán látható jelenettel indult, a vendégek mind az öt cserelehetőségüket kihasználták.

A játékrész első lövését ők is hozták össze, de Tillinger próbálkozása nem jelentett veszélyt a kapura. Az 51. percben Stefán passza után Pápai lövését még kitolta szögletre a csereként beálló Bokros, a sarokrúgás után viszont már a berobbanó Szemán-Tóth Barbara néhány méterről a bal felsőbe bólintott (5-0).

Négy minutummal később Bokor tekert centiméterekkel a jobb alsó mellé. Az 59. percben Cremer került lövőhelyzetbe, de kiszorított helyzetből fölé bombázott.

A 67. percben Mayer adott be jobbról, Pápai pedig öt méterről a jobb alsóba fejelt (6-0), megszerezve ezzel csapatunk hatodik, saját maga harmadik találatát. A gól után kettőt cserélt Varga Attila vezetőedző, második tétmérkőzésén kapott lehetőséget Zahár Flóra és Pap Nóra.

Négy perccel később Pap gólpasszt is adhatott volna, de Stefán lövését védte a kimozduló kapus, az ismétlést pedig mellé tekerte fiatal középpályásunk.

A 77. percben újoncot avatott vezetőedzőnk, tétmérkőzésen bemutatkozott a felnőtt együttesben Mislai Fruzsina, aki Mayert váltotta a jobb szélen. Három perccel a vége előtt Pápai megszerezte negyedik gólját is, hosszú indítás után egyedül tört a kapura, és magabiztosan értékesítette a ziccert (7-0).

Együttesünk így fölényes győzelemmel jutott a sorozat negyeddöntőjébe, melynek sorsolását később rendezik.

Varga Attila értékelése: - Tudtuk, hogy ismét felforgatott csapattal fogunk pályára lépni, ettől függetlenül a magabiztos továbbjutás volt a célunk. Azt kértem a játékosoktól, hogy makulátlan legyen a hozzáállás, és minél több gólt lőve nyerjünk, kapott gól nélkül. Gyakoroltunk egy úgynevezett full pressinget, rengeteg jó megoldásunk volt, de ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Most nem voltunk annyit az ellenfél védelmi vonala mögött, mint a bajnokin, de az egész pályás letámadásunkból rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és most a helyzetkihasználásunk is rendben volt. Örülünk minden egyes sikernek, ma is több jó egyéni teljesítményt láttam. Ezekre szükség lesz az Astra elleni bajnokin is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 14:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U14

VS

BUDAPEST HONVÉD U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok