HÍREK

MTK diadal Jászberényben

2014-08-20

MTK diadal Jászberényben

Múlt szombaton Jászberénybe látogatott női labdarúgó szakosztályunk második számú csapata, ahol az I. Jász FC Kupán a házigazda és a szintén Jász- Nagykun – Szolnoki megyei Szolnoki MÁV Stadler – Rail FC, valamint a Pest megyei Monor mellett olyan csapatokkal rúgták a bőrt, mint a Ferencváros II. számú csapata, a Győri ETO, a Zalaegerszegi TE, vagy a Győri DAC Unió.

A tornán két négyes csoportban küzdöttek meg egymással a résztvevő csapatok, egy félidős, 30 perces mérkőzéseken. Az „A csoportból” a Fradi és a Jászberény, a „B csoportból” pedig a Győri ETO és az MTK jutott tovább az elődöntőbe.

Ott először a Fradi és az MTK „örökrangadójára” került sor, amelyen nem bírtak egymással a csapatok, így büntető rúgások döntöttek a továbbjutásról. Ebből a hibátlanul rúgó MTK jött ki jobban, hiszen három ferencvárosi lány lába is megremegett a tizenegyeseknél. A második elődöntőben a Győri ETO ellen szerepelt a Jászberény. Bár utóbbiak lelkesen, mindent beleadva küzdöttek a nagyobb tudású és tapasztaltabb ellenféllel szemben, végül 2-1 arányban alulmaradtak, s mivel 2-0 arányban a Fradi ellen is, így az MTK és Győri ETO került a döntőbe.

Mivel a fináléban lányaink kettő, a Győri ETO viszont csak egy gólt szerzett, így a Jász FC Kupa a fővárosba került.

[image]

Végeredmény:

 

1. MTK

2. Győri ETO

3. Ferencvárosi TC

4. Jászberényi FC

5. Zalaegerszegi TE

6. Monor SE

7. Szolnoki MÁV Stadler - Rail FC

8. Győri DAC Unió

 

A Jászberényi FC játékosa és egyben a torna egyik gólkirálynője, Kővágó Gitta egyfajta tanulmányként tekintett a múlt hétvégi Kupára.

- Bár a Fradi ellen kikaptunk 4:0-ra, úgy gondolom, hogy ahhoz képest elég jól megálltunk a lábunkon és küzdöttünk. Nagyon tetszett a játékuk, ahogyan az MTK-é is - és látszik, hogy nem most kezdték, a rengeteg edzésről nem is beszélve. Nem vagyunk az ő szintjükön, de még lehetünk. Én kifejezetten szeretek olyan erős ellenfelek ellen játszani, mint az MTK vagy a Fradi, hiszen tőlük bőven van mit tanulni. Egyszer én is szeretnék egy ilyen erősségű csapatban játszani!

Az MTK csak egy rövid időre búcsúzott a jász fővárostól, hiszen augusztus 31-én beindul a Női NB II bajnoki nagyüzem, ahol lányaink az őszi szezon során többek között a Jászberénnyel is megmérkőznek majd.

  • Idén sokkal erősebb lesz az NB II-es mezőny. Még jobban kell küzdenünk és nem megijednünk. Az MTK biztosan nagyon odateszi majd magát, mint például a Fradi is, viszont mi nem a feladásról vagyunk híresek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el – nyilatkozta Kővágó Gitta.

Az MTK Hungária FC U19-es csapata 2014. október 5-én látogat ismét Jászberénybe.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok