HÍREK

MTK Hungária FC – Ferencvárosi TC 1-3 (0-2) (GALÉRIA)

2016-05-23

MTK Hungária FC – Ferencvárosi TC 1-3 (0-2) (GALÉRIA)

Gratulálunk a Ferencváros bajnoki címéhez!

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Hungária FC – Ferencvárosi TC 1-3 (0-2).
Jet-Sol Liga, női NB I., bajnoki döntő, második mérkőzés. BKV Előre SC Sporttelep (Sport utca).

Vezette: Gaál Gyöngyi, asszisztensek: Vad Anita és Révész Csilla, tartalék-játékvezető: Sipos Katalin.

Gólszerzők: Nagy L. (68. perc) illetve Orji (15. perc), Kocsán (26. perc), Csigi (65. perc).

MTK Hungária FC: Varga – Csányi, Demeter, Pinczi, Herczeg – Nagy L., Hummel-Smuczer, Nagy Á., Farádi-Szabó, Palkovics – Kaján. Kispad: Steinbach – Pádár, Diószegi, Szabó, Papp, Nagy A., Méry. Vezetőedző: Medgyes Péter.

Csere: Hummel-Smuczer helyett Diószegi (17. perc), Diószegi helyett Pádár (46. perc), Palkovics helyett Szabó (80. perc). 

Sárga lap: Herczeg (24. perc), Farádi-Szabó (86. perc).

Ferencvárosi TC: Németh – Mosdóczi, Zlidnis, Csigi, Nagypál – Horváth, Fenyvesi, Kocsán, Addo – Csankovics, Orji. Kispad: Samu – Zágor, Vidovenyecz, Gruber, Bognár, Szabó, Bulatovics. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Csere: Addo helyett Zágor (61. perc), Zlidnis helyett Gruber (73. perc), Kocsán helyett Vidovenyecz (80. perc).

Sárga lap: Zlidnis (41. perc), Csigi (47. perc), Zágor (92. perc).

Ellenfelünk, az alapszakasz tizennégy és a felsőházi rájátszás hat fordulója után, 17-3-0-ás mutatóval, 54 szerzett ponttal, veretlenül várta a finálét, míg Medgyes Péter lányai, 15-2-3-as mérleggel, negyvenhét egységet szerezve várták a döntőben a kezdő sípszót. A kék-fehérek három vereségét a zöld-fehérek elleni összecsapásokon szenvedték el, emellett egy döntetlent sikerült elérniük a kilencedik kerületiek ellen. Az egyik fél két győzeleméig tartó finálé első összecsapásán, hihetetlen balszerencsés körülmények között, az utolsó utáni percben, sarokrúgásból kapott góllal szenvedtek vereséget lányaink. Eljött az idő a visszavágásra.

Ilyen előzmények ismeretében állt oda a kezdéshez a két ősi rivális. Öt perc után már a sokadik kapunk elé belőtt labdával operáltak a zöld-fehérek, de igazi ziccerük nem volt. A kék-fehér lányok először a 8. percben veszélyeztettek, de Kaján közeli lövésébe beleléptek a védők. A 13. percben Hummel-Smuczer megsérült, így ideiglenesen emberhátrányban folytattuk ami megbosszulta magát.

15. perc: Orji lépett ki középen védőink között, és a tehetetlen Varga mellett, a kapunk bal oldalába gurított (0-1).

Próbálkoztunk elől becsülettel, de Kaján nagyon egyedül volt, többször ketten-hárman is körbevették, és szerelték. Alig több mint tíz perc telt el a ferencvárosiak vezető találata után, amikor megduplázták előnyüket.

26. perc: Ellenfelünk bal oldali felfutása után középre centerezték a labdát, ami az érkező Kocsánt találta meg, aki közelről a hálónkba lőtt (0-2).

Azonnal szépíthettünk volna, de Nagy Lilla jobbról leadott lövése fölé szállt. Már fél óra is eltelt, amikor kijjebb jöttünk, ezt néhány beadásunk és szögletünk is jelezte, de komoly gólhelyzetet továbbra sem tudtunk kialakítani. A félidő végére megélénkült a találkozó, sokat mozogtak mindkét csapat játékosai, mindig volt megjátszható ember, így ekkor már mindkét oldalon láthattunk helyzeteket, de gólt már nem, így a kétperces hosszabbítás után, kétgólos vendégelőnynél vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

Szünetben az első játékrészben megsérült Hummel-Smuczer helyére beállt Diószegi helyett Pádár kapott lehetőséget.

A második félidő Nagy lövéssel indult, de helyén volt a zöld-fehérek kapusa, Németh. Látszott lányainkon, hogy nem törődtek bele abba, hogy itt ma vereséget szenvednek, becsülettel próbálkoztak, de ebben komoly veszély is rejlett. A zöld-fehér kontrák életveszélyes voltak, az 52. percben, csak Fortuna és a kapufa segített rajtunk, hogy ne hárommal vezessen az ellenfél. Nagyon zárt volt hátul a Ferencváros, és úgy kellett presszingelnünk, hogy közben hátul ne lazuljunk fel, mert az újabb bekapott találat megpecsételhette volna sorsunkat. Nagyon figyeltünk erre, mégsem tudtuk elkerülni a végzetünket.

65. perc: Jobb oldalról középre belőtt labda pont Csigi elé pattant, aki azonnal kapura fordult vele, és a hálónkba lőtt (0-3).

Szinte a középkezdés után, azonnal szépítettünk, így a minimális remény tovább élhetett.

68. perc: Nagy Lilla egyéni akció után, Németh kapujának bal alsó sarkába lőtt (1-3).

Egy szavunk sem lehetett, mindent megpróbáltak a kék-fehérek, Nagy Lilla és Palkovics a két szélén, Pádár és Kaján pedig középen, de ellenfelünk minden lehetőségünket blokkolta. A szakmai stáb is forgatta rendesen a csapatot, mind cserével, mind pedig a pályán lévők átpozícionálásával, de ezen a napon ez sem segített. A Ferencváros volt a jobb csapat, és sportszerűen el kell ismernünk, hogy teljes mértékben megérdemelten lett a Jet-Sol Liga 2015/16-os szezonjának bajnoka.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok